Geen Helmonder en toch genomineerd voor 'Helmonder van het Jaar', Wim Daniëls (60) vindt het apart

11 december 2014 om 15:55 • Aangepast 21 november 2020 om 21:06
nl
Wim Daniëls keek raar op toen hij te horen kreeg dat hij is genomineerd voor de titel ‘Helmonder van het jaar’. De schrijver is er niet geboren, heeft er nooit gewoond en mag het in de jaarlijkse strijd toch opnemen tegen oud-profvoetballer Berry van Aerle en fotograaf Mario Coolen.
Profielfoto van
Geschreven door

“Dit is even apart als het clublied van Helmond Sport”, reageert de ‘Helmonder’ op zijn nominatie.
'Een grotere Helmonder dan ik'Daniëls vindt dat de andere twee genomineerden het meer verdienen om Helmonder van het Jaar te worden. “Van Aerle is natuurlijk een grotere Helmonder dan ik. Die had de onderscheiding 25 jaar geleden al moeten krijgen”, laat de schrijver weten op zijn Facebook-pagina.
Over Coolen spreekt Daniëls ook vol lof. “Die sjouwt dag in dag uit door Helmond met zijn fototoestel om alles in Helmond vast te leggen wat beweegt. Die mag de onderscheiding ook wel krijgen.”
Uitreiking 5 januariDaniëls is al jaren de stadsdichter van Helmond. Zeer waarschijnlijk is hij om die reden genomineerd. “Ik heb altijd en overal mijn sympathie voor de stad uitgesproken, zeker de laatste vier jaar toen ik stadsdichter van Helmond was. Dat ben ik trouwens nog steeds, tot 27 januari.”
Eén van drie genomineerden kan ook de internetverkiezing voor de Publieksprijs winnen. De prijs wordt 5 januari uitgereikt in Theater Speelhuis.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.