Video

Vuurwerk verbieden en in plaats daarvan grote vuurwerkshow, zeggen meeste Brabanders

12 december 2014 om 13:00
nl
Meer dan de helft van de Brabanders vindt het een goed plan als er een vuurwerkverbod wordt afgekondigd en in de plaats een grote vuurwerkshow georganiseerd wordt. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 3345 Brabanders.
Geschreven door

Ruim 55 procent vindt dat er een verbod moet komen op vuurwerk. Iets meer dan eenderde van de Brabanders vindt dat een slecht plan. Acht procent van de ondervraagden zegt daar geen mening over te hebben.
Verbod rond verpleeghuizenMeer dan zestig procent van de ondervraagde Brabanders vindt vuurwerk geen belangrijk onderdeel van de jaarwisseling. En ruim zeventig procent vindt dat er rond verpleeg- en verzorgingshuizen standaard een vuurwerkverbod moet komen met oud en nieuw.
De discussie rondom het vuurwerkverbod is dit najaar weer aangewakkerd. Voorlopig mag er in Brabant volop vuurwerk afgestoken worden. Van alle Brabantse gemeenten is Oirschot voorlopig de enige die rondom de jaarwisseling een gedeeltelijk vuurwerkverbod instelt.
Illegaal vuurwerkVoor CDA Tilburg is in elk geval de maat vol. De partij wil de strijd aanbinden met illegaal vuurwerk, nadat vorige week het nietsvermoedende hondje Stitch om het leven kwam door een ontploffend mortier.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.