Onderzoek naar belastingfraude, huis in Bergen op Zoom doorzocht

11 december 2014 om 16:47
nl
De Fiscale Inlichtingen en -Opsporingsdienst (FIOD) heeft in een onderzoek naar mogelijke belastingfraude met pensioenvennootschappen acht locaties doorzocht, waaronder een huis in Bergen op Zoom
Geschreven door

Dat laat een woordvoerder van het OM weten aan Omroep Brabant. In woningen en bedrijven is de financiële administratie in beslag genomen.
Zes mensen, onder wie een man uit Bergen op Zoom, zijn als verdachte aangemerkt, maar er is niemand aangehouden.
Belastingadviseur hoofdverdachteDe hoofdverdachte is een belastingadviseur die vermoedelijk verschillende mensen heeft geadviseerd om geld uit hun pensioenvennootschappen te halen.
Over deze middelen werd vervolgens geen inkomstenbelasting betaald. De vennootschappen werden overgedragen aan een stroman.
Tachtig opsporingsambtenarenBij de doorzoekingen  waren circa tachtig opsporingsambtenaren betrokken. Het OM merkt op dat de Belastingdienst er op moet kunnen vertrouwen dat belastingadviseurs juiste belastingaangiftes indienen.
Anders wordt het 'maatschappelijk vertrouwen' geschaad en komt de hele beroepsgroep in een kwaad daglicht te staan.
Directeur-grootaandeelhouders hebben de optie om pensioen in eigen beheer op te bouwen. De pensioenpremies worden dan niet afgestort bij een verzekeraar, maar blijven in de vennootschap.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.