Onno Hoes doet aangifte van smaad tegen 'toyboy' Robbie Hasselt en PowNed: 'Een grens overschreden'

11 december 2014 om 17:31
nl
De vertrekkende Maastrichtse burgemeester Onno Hoes heeft aangifte gedaan van smaad en laster tegen omroep PowNed en de twintigjarige Robbie Hasselt. Advocaat Steven Kalff van Hoes heeft dat donderdag bevestigd naar aanleiding van een bericht van de NOS.
Geschreven door

De Bosschenaar kondigde woensdag zijn vertrek aan als burgemeester van Maastricht. Daarin zei hij al juridische stappen te ondernemen tegen ‘degenen die verantwoordelijk zijn’ voor het uitlekken van geheime beelden. Zonder dat de burgemeester het wist filmde de 20-jarige man hem tijdens twee afspraken.
De twee hadden elkaar via sociale media leren kennen. Hoes maakte seksuele toespelingen tijdens het etentje. De man publiceerde op zijn weblog gegevens uit de werkagenda van de burgemeester en privéberichten die ze uitwisselden.[YouTube:body:http://youtu.be/uo0-nYGHRkM]
'Kan ik de stad niet aandoen'In een verklaring liet Hoes weten niet langer meer te kunnen functioneren als burgemeester. ''De stad worstelt enorm met de gevolgen van een zeer omstreden perspublicatie, en die worsteling kan ik de stad, zijn bestuur en mijzelf niet langer aandoen'', zei Hoes over zijn besluit.
Advocaat Kalff wil niet zeggen of PowNed ook voor de civiele rechter wordt gedaagd. "Er is duidelijk een grens overschreden. Dit lag voor de hand'', zegt Kalff. Dominique Weesie, oprichter van PowNed, zegt de aangifte af te wachten.
Reactie PowNed"We wisten dat er commotie zou komen. En het is nog niet voorbij.'' Weesie zegt zich niet verantwoordelijk te voelen voor de gevolgen van het uitzenden van de beelden die zijn opgenomen met een verborgen camera. Volgens Weesie is de burgemeester zelf verantwoordelijk voor zijn eigen zaken.
Hoes zei eerder verontwaardigd te zijn dat zijn privéleven 'moedwillig en schaamteloos' publiek is gemaakt. ''Ik zal er voor strijden dat een bestuurder niet vogelvrij wordt verklaard en er een zeker privédomein blijft'', aldus Hoes in de verklaring woensdag.[YouTube:body:http://youtu.be/hP--0IQ1nOc]
Hoes blijft aan als burgemeester tot er een nieuwe is gevonden. De gemeenteraad ging daar donderdagavond na beraad mee akkoord.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.