'Trijntje maakt goede kans met Walk Along bij Songfestival, maar presentatie is belangrijk'

11 december 2014 om 18:49
nl
Trijntje Oosterhuis heeft donderdag haar nummer Walk Along gepresenteerd. Daarmee wil de Nederlandse zangeres het Songfestival in Wenen veroveren. Volgens Omroep Brabant-Songfestivalkenner Tom van den Oetelaar maakt ze met haar 'dijk van een stem' een goede kans.
Geschreven door

Trijntje stapt in de voetsporen van het succesvolle duo The Common Linnets, dat bestond uit Ilse DeLange en Waylon. Het tweetal werd dit jaar tweede met hun nummer Calm After The Storm. Dat was een unicum, want nog nooit eindigde Nederland op die plek.
Nu probeert Trijntje hetzelfde te bereiken en misschien nog wel een tandje beter. Een overwinning op het Songfestival is al 39 jaar geleden. Trijntje noemt het 'cool' en 'een eer' om bij het Songfestival op te treden. De zangeres wil alles geven met haar 'meezingnummer met power'. [YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=KhUaUWcG0Tg]
'Klinkt catchy'Omroep Brabant-presentator en verslaggever Tom van den Oetelaar was jarenlang de tekstschrijver voor de Nederlandse televisiecommentatoren. Hij kent het wereldje dan ook op zijn duim. Volgens Van den Oetelaar kan Trijntje ver komen.
"Wat mij opvalt is dat het nummer goed is geproduceerd. Het klinkt catchy, klinkt goed. De stem van Trijntje wordt goed benut. Ze heeft natuurlijk ook een dijk van een stem."
Presentatie is belangrijkHet basismateriaal is volgens hem 'dik in orde', maar toch moet Nederland zich volgens de Songfestivalkenner met Trijntje niet rijk rekenen. Hij meent dat de presentatie optimaal moet zijn, want er kunnen natuurlijk meer artiesten zijn met een goede stem.
Gelukkig lijkt het lot ons land daarbij een beetje te helpen. Trijntje wil namelijk dat de Belgische regisseur Hans Pannecoucke het beeld voor bij haar optreden verzorgt. Die was daarvoor ook verantwoordelijk bij The Common Linnets - en dat duo eindigde natuurlijk niet zomaar op de tweede plek.
Songfestivalkenner Cornald Maas uit Bergen op Zoom is ook enthousiast over het nummer van Trijntje. Volgens hem ‘excelleert’ haar stem in het energieke nummer. “Je hoort iets van Anouk terug, maar Trijntjes stem excelleert zoals we niet eerder hebben gehoord”, zei hij eerder op Radio 2.[Tweet:body:https://twitter.com/songfestivalNL/status/542974229894160384]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.