PSV verliest opnieuw in slotfase van Dinamo Moskou

11 december 2014 om 21:50
nl
PSV heeft opnieuw in de slotfase verloren van Dinamo Moskou. Invaller Ionov maakte de enige treffer voor de Russen. Dit gebeurde pas in de 89e minuut, in een fase dat PSV juist dichtbij een doelpunt was. In Moskou verloor PSV in de 93e minuut.
Geschreven door

PSV en Dinamo Moskou hielden elkaar de hele wedstrijd in evenwicht. De sterk gewijzigde ploeg uit Eindhoven had in de eerste helft het betere van het spel, maar Dinamo Moskou kreeg in de tweede helft de beste kansen. De grootste kans voor PSV kwam van de voet van invaller Wijnaldum. Hij schoof tien minuten voor tijd de bal op de paal.
Geen vriendschappelijk potjeGevolgen heeft de nederlaag niet voor PSV. De ploeg gaat als nummer twee door naar de volgende ronde. Desondanks baalden de PSV'ers na afloop. Karim Rekik. "Verliezen is verliezen en dat is nooit fijn. Ondanks dat de beslissingen al gevallen waren, zagen we dit niet als een vriendschappelijk potje."
Verrassende opstellingPhillip Cocu had zijn basisopstelling flink gewijzigd. Onder meer Remko Pasveer, Joshua Brenet, Jürgen Locadia, Nicolas Isimat-Mirin en Florian Jozefzoon begonnen in de basis. Remko Pasveer, normaal reserve-keeper achter Jeroen Zoet,  speelde een goede wedstrijd, maar moest in de slotfase toch een doelpunt toestaan.
"Jammer dat die treffer nog zo laat valt, terwijl we daarvoor zelf hadden kunnen scoren. Met een gelijkspel waren we tevreden geweest, nu gingen we met een wrang gevoel de kleedkamer in. Zelf wilde ik graag laten zien dat het goed met me gaat. Ik ben er klaar voor en ik sta te springen om te beginnen. Dat wilde ik aan de trainer en het team laten zien."
Afscheid ManolevVoor aanvang van de wedstrijd namen de PSV-supporters afscheid van Manolev die tussen 2009 en 2013 in Eindhoven speelde. Ook oud PSV'er Balazs Dzsudzsak en oud-FC Twente-speler Douglas speelden mee bij de ploeg uit Rusland.  Tot de toeschouwers op de tribunes van het Philips Stadion behoorde UEFA-voorzitter Michel Platini.
Maandag tegenstander PSV bekendDe loting is maandagmiddag om een uur op het hoofdkantoor van de Europese voetbalbond UEFA in Nyon. Clubs uit hetzelfde land kunnen niet aan elkaar worden gekoppeld, net als ploegen die elkaar in de poule al troffen. De eerste ronde van de knock-outfase is op 19 en 26 februari, waarna opnieuw wordt geloot voor de achtste finales (12 en 19 maart). De finale van de Europa League is op 27 mei in Warschau.
Geplaatst: Feyenoord (Ned), Borussia Mönchengladbach (Dui), Club Brugge (Bel), Besiktas (Tur), Red Bull Salzburg (Oos), Dinamo Moskou (Rus), Internazionale (Ita),  Everton (Eng), Napoli (Ita),Dinamo Kiev (Oek), Fiorentina (Ita), Legia Warschau (Pol), Olympiakos Piraeus (Gri), Zenit Sint-Petersburg (Rus), Sporting Portugal (Por), Athletic Bilbao (Spa).
Ongeplaatst: PSV (Ned), Ajax (Ned), Villarreal (Spa), Torino (Ita), Tottenham Hotspur (Eng), Celtic (Sch),  Dnjepr Dnjepropetrovsk (Oek), Sevilla (Spa), VfL Wolfsburg (Dui), Young Boys (Zwi), Aalborg (Den), Guingamp (Fra), Trabzonspor (Tur), Liverpool (Eng), Anderlecht (Bel), AS Roma (Ita),

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.