Laatste konvooi met wrakstukken MH17 aangekomen op vliegbasis Gilze-Rijen

12 december 2014 om 11:36
nl
Opnieuw is er een konvooi met brokstukken van de rampvlucht MH17 de poorten van vliegbasis Gilze-Rijen gepasseerd. Het transport vertrok een week geleden vanuit het Oekraïense Charkov en kwam vrijdagmorgen de Duitse grens met Nederland over. Dinsdag kwam al een eerste transport naar Gilze-Rijen, dit transport is ook het laatste.
Geschreven door

De Onderzoeksraad voor de Veiligheid heeft vliegbasis Gilze-Rijen gekozen als locatie voor de reconstructie van een deel van het vliegtuig. Zo hopen de onderzoekers de toedracht van het vliegongeluk te achterhalen. Ook het Openbaar Ministerie voert gelijktijdig onderzoek uit om de schuldvraag te kunnen beantwoorden.
De wrakstukken worden bij aankomst volgens  een vaste procedure uitgeladen,gefotografeerd,gescand en ingedeeld. Daarna volgt een  uitgebreid onderzoek aan de wrakstukken van het toestel van Malaysia Airlines en de voorbereiding van de reconstructie. Hierbij wordt ook gekeken naar radarbeelden en de gegevens uit de zogenoemde zwarte dozen.
Twee teams aan het werkOp het terrein van de vliegbasis werken twee teams onafhankelijk van elkaar. Eén team is van de Onderzoeksraad voor Veiligheid en onderzoekt de oorzaak van de crash. Tegelijkertijd werken politiemensen onder leiding van het Openbaar Ministerie, aan een strafrechtelijk onderzoek.De bedoeling is dat de onderzoeken komende zomer worden afgerond.  
Nabestaanden van MH17-slachtoffers krijgen in de loop van het onderzoek de mogelijkheid om de wrakstukken te zien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.