Zestig voltijdsbanen weg op redacties Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en BN DeStem

11 december 2014 om 18:54
nl
Op de redacties van het Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en BN DeStem verdwijnen zestig voltijdsbanen. Dat heeft Ans van Goch, secretaris van de redactieraad van BN DeStem, donderdagmiddag laten weten aan Omroep Brabant.
Geschreven door

Bij de drie Brabantse kranten vallen als gevolg van de teruglopende advertentie-inkomsten ook ontslagen op de verkoopafdeling en marketing. Het is nog niet duidelijk hoeveel banen er op deze afdelingen zullen verdwijnen.
"We zijn verdrietig, ongerust en ook boos. Het is voor ons een heftige klap", laat Van Goch weten. "De huidige plannen getuige van ambitie, maar hoe we het straks moeten gaan doen, dat weet ik nog niet. Onze lezers hebben in elk geval recht op een goede krant en site."
Forse ontslagronde WegenerErik van Gruijthuijsen, beoogd journalistiek directeur van de nieuwe combinatie AD/Regiogroep, liet eerder donderdag al weten dat er bij De Persgroep/Wegener in totaal 400 voltijdsbanen verdwijnen, waarvan 275 het rechtstreekse gevolg zijn van de overname van Wegener door De Persgroep.
Wegener is uitgever van regionale kranten als Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, BN DeStem, De Gelderlander, De Stentor Twentsche Courant Tubantia en PZC. Het bedrijf heeft al tijden last van een teruglopende omzet, mede door dalende advertentie-inkomsten.
Overname WegenerDe Persgroep is het mediabedrijf van Christian van Thillo, een telg uit een van de rijkste ondernemersfamilies van België. In Nederland heeft de onderneming onder meer het AD, De Volkskrant en radiozender Q-music in handen.
Afgelopen zomer werd bekend dat De Persgroep ook Mecom, het moederbedrijf van de regionale kranten van Wegener, overneemt. “Het gaat om een forse ingreep, maar tegelijk investeren we 20 miljoen euro in digitale verbeteringen, maken we een dikkere krant en krijgen de lezers een magazine. We zetten alles op alles om de digitalisering te laten renderen'', aldus Van Gruijthuijsen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.