Fietsen tegen windkracht 9: Bart Brentjens verspeelt Nederlandse titel Tegenwindfietsen

11 december 2014 om 20:53
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Bart Brentjens in actie tijdens het NK tegenwindfietsen
1/2 NK tegenwindfietsen op Oosterscheldekering
Bart Brentjens heeft zijn titel bij het NK Tegenwindfietsen op de Oosterscheldekering verspeeld. De wielrenner uit Schaijk kwam donderdag onder zware omstandigheden niet verder dan de negende plaats.
Geschreven door

De 8,5 kilometer lange wedstrijd dwars tegen windkracht 9 in werd gewonnen door Wouter Mesker in 18 minuten en 6 seconden. Hij reed op een gewone fiets zonder versnellingen een onwaarschijnlijk gemiddelde van ruim 28 kilometer per uur. Het NK 'tegenwindfietsen' werd voor de tweede keer gehouden. Het parcours liep over de Oosterscheldekering bij Neeltje Jans.
Wind ongelooflijk zwaarBart Brentjens moest als titelverdediger als eerste van start. Hij deed 19 minuten en 37 seconden over de afstand en had het zeer zwaar onderweg.
"De wind was ongelooflijk zwaar. Je moest oppassen dat je niet van de weg geblazen werd want af en toe kwam ie ook van opzij. Ik kwam pas halverwege een beetje in mijn ritme. Een nieuwe titel zat er vandaag niet in. Daarvoor stonden er te veel betere renners aan de start. Maar leuk blijft het altijd", aldus de olympisch kampioen mountainbiken van Atlanta 1996.    

Wachten op privacy instellingen...