Dikkere krant, betere apps en websites, magazine: dit mogen abonnees BN DeStem, ED en BD verwachten

11 december 2014 om 20:23 • Aangepast 21 november 2020 om 21:06
nl
De regionale kranten van uitgever Wegener ondergaan na de overname door De Persgroep een heuse metamorfose. Het bedrijf wil fors investeren in de dagbladen, dus ook in het Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, BN DeStem en De Gelderlander. Dit zullen de lezers van de kranten ongetwijfeld merken. Een overzicht van de plannen die nu op de tekentafel liggen.
Profielfoto van
Geschreven door

Hoewel De Persgroep fors investeert in de Wegener-kranten, gaan er op de redacties wel een hoop banen verloren. Zestig journalisten van het Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en BN DeStem verliezen met de overname hun baan.
Dikkere krantDe drie Brabantse kranten moeten het straks dus met minder mensen doen, maar desondanks moet er bij de lezers thuis een dikkere krant op de mat verschijnen. De verhalen worden groter en het aantal pagina's wordt uitgebreid. Daarnaast krijgen de titels een derde katern met de naam '&'. Hierin komen verhalen over gezondheid, show en andere thema’s te staan.
Dit katern zal achterin de krant verschijnen. Het eerste katern, dat van De Persgroep ‘nationale allure’ moet krijgen, wordt gemaakt door de centrale nieuwsredactie van het Algemeen Dagblad. Deze krant valt ook onder De Persgroep. De Persdienst van Wegener wordt bij de overname opgeheven.

Wachten op privacy instellingen...

Rol regionale nieuws?In het tweede katern is er ruimte voor het regionale nieuws. Maar op wat voor een manier dit katern gepresenteerd wordt, is niet duidelijk. Bronnen melden dat de journalisten in elk geval meer ruimte krijgen om hun verhalen te presenteren.
Volgens Villamedia bevatten de kranten straks 56 tot 64 pagina’s. De lezers van de kranten krijgen vanaf het voorjaar ieder weekend een magazine. Het is niet duidelijk welke verhalen er in dit blad komen te staan.

Wachten op privacy instellingen...

Nieuwe apps en websitesDe Persgroep is van plan om digitaal fors te investeren. Villamedia weet dat er ruim twintig miljoen wordt geïnvesteerd in het online gedeelte. Er komen nieuwe apps en ook zeer waarschijnlijk nieuwe websites voor de kranten.
Volgens Susan Duinhoven, bestuursvoorzitter van Wegener, levert het samenvoegen van de bedrijven voordelen op voor zowel lezers als adverteerders. Zij gaan 'dikkere en meer afwisselende' kranten krijgen en worden online 'veel beter' bediend.
Overname WegenerDe Persgroep maakte afgelopen juni bekend uitgever Wegener te willen overnemen. De deal is nog onder voorbehoud van goedkeuring van concurrentiewaakhond ACM. Een besluit hierover wordt uiterlijk eind januari verwacht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.