Video

Eigenwijze kerst: 'kerstpiemel' van spuitsneeuw maakt tongen los in Woudrichem

11 december 2014 om 22:09 • Aangepast 24 april 2020 om 21:10
nl
Pubers die op het fietspad voorbij komen liggen zonder uitzondering in een deuk. Fietsende ouderen schudden verontwaardigd het hoofd een beetje heen en weer. De kerstversiering van Ad Vredenbregt uit Woudrichem maakt bij velen de tongen los. Zijn kerstboom ondersteboven aan het plafond is al een beetje afwijkend. Maar zeer afwijkend is de gigantische 'kerstpiemel' van spuitsneeuw op het raam.
Geschreven door

Drie dagen siert de gigantische kerstfallus al het voorraam van het huis aan de polderweg tussen Woudrichem en Sleeuwijk. En drie dagen lang verrekken mensen bijkans hun nek als ze op de fiets voorbijkomen. "We doen wat we zelf leuk vinden en letten niet zo op wat anderen mensen doen."
Eerlijk verdeeldDe kerstfallus was een ideetje van de vrouw des huizes. Ad heeft later de borsten erbij gespoten. "Als er een piemel opstaat moeten er op z'n minst ook twee borsten bij, dan is het een beetje eerlijk verdeeld tussen man en vrouw." In de huiskamer van Ad hangt de kerstboom overigens ondersteboven aan het plafond.
Of je zomaar een piemel in een bepaalde staat op je voorraam mag spuiten als kerstversiering weet ook Ad niet. "Ik heb geen idee, maar dat maakt mij niet zoveel uit." Of het 'te' aanstootgevend is ? "Ik hoop van wel, soms mag het wel een beetje aanstootgevend zijn."
SchijtEen zijraam van het polderhuis is opgesierd met het woord 'POEP' in spuitsneeuw. Daarmee willen ze laten zien dat ze 'schijt' hebben aan wat andere mensen vinden. De bewoners van het pand vieren hun eigen eigenzinnige kerstfeest met kerstversiering die zij leuk vinden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.