Raad Landerd zegt ja tegen natuurbegraafplaats in Schaijk

12 december 2014 om 00:20
nl
Schaijk krijgt definitief een natuurbegraafplaats. Donderdagavond stemde de raad unaniem in met het voorstel. Discussie was er niet eens, terwijl er de afgelopen tijd toch ook de nodige kritiek was.
Geschreven door

Afgelopen zaterdag waren een aantal raadsleden nog met eigen ogen naar de toekomstige natuurbegraafplaats gaan kijken. De conclusies bleken duidelijk. De kritiek dat lijkvocht in het grondwater een gevaar is voor dassenburchten, bleek onterecht, schetste een groot aantal politieke partijen.
Natuurbegraven Nederland blijRoy van Boekel van Natuurbegraven Nederland reageerde blij op het besluit van de raad. De eerdere kritiek bleek niet terecht. "We hebben vijftig boringen laten doen om te kijken naar de voorwaarden in de grond", vertelde Van Boekel al eerder.
Aan het onderzoek werkte onder meer de Wageningen University mee. De conclusie was dat natuurbegraafplaatsen geen gevolgen hebben voor de grond.
Geen problemenDaarnaast zouden ook de dassen geen problemen ondervinden van de begraafplaatsen, meende Van Boekel. Er wordt meer natuur aangelegd voor de dieren. Ook zal er in de directe omgeving van de dassenburcht niets worden gedaan. Natuurbegraven Nederland heeft een ontheffing gekregen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.