Video

Speciale game gelanceerd in Breda voor ouderen: 'Ik ben weer een stukje verder!'

12 december 2014 om 01:08
nl
Driftig tikt de 66-jarige Heleen Michielsen op een tablet. De dame zit een potje te gamen. Het klinkt misschien wat gek, maar in de Mezz in Breda werd donderdag een game speciaal voor ouderen gelanceerd. 'Familiegeheimen' dient niet alleen ter vermaak. Het spel moet ouderen ook activeren en met elkaar in contact brengen.
Geschreven door

Zoon Arthur is vertrokken. Door met zijn familieleden te praten ontdek je als gamer wat daar achter zit en ontrafel je langzaam maar zeker allerlei familiegeheimen.
Alleen 'tikken en slepen'De game werd ontwikkeld door studenten van de NHTV in samenwerking met Atlantis Games, een bedrijf dat dit jaar door de NHTV gelanceerd werd. Renko van den Hout is één van de betrokken studenten. "In een game voor ouderen moet alles duidelijk te lezen en te verstaan zijn, dat is echt belangrijk."
Hij vervolgt: "Mevrouw Michielsen speelt nu op een tablet. Er hoeft alleen getikt en gesleept te worden." En dat gaat mevrouw Michielsen goed af. "Klopt, ik ben alweer een stukje verder!"
Buiten naar hints zoekenAlleen thuis in de luie stoel het spel uitspelen zit er niet in. Renko van den Hout: "Klopt. Op een gegeven moment kun je niet verder in het spel."
En dat is het moment dat mevrouw Michielsen en de andere gamers naar buiten moeten. "Op verschillende plekken in Breda moet echt naar hints gezocht worden, bij de Grote Kerk en het Park Valkenberg onder meer. Die aanwijzingen kun je thuis weer invoeren in het spel."
Samen afsprekenHet is de bedoeling dat de gamers onderling een moment afspreken om samen te gaan zoeken. "Ik hoop dat er inderdaad meerdere mensen met mij dit spel gaan doen", zegt mevrouw Michielsen.
De game 'Familiegeheimen is gemaakt in opdracht van Iris, een online platform voor ouderen. Atlantis Games, een spinoff die de NHTV eerder dit jaar lanceerde, hielp bij de ontwikkeling.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.