Video

Kalenderfoto Rian Donders geveild voor 400 euro: 'Eerst dacht ik, waarom vragen ze Roy niet?'

12 december 2014 om 01:30
nl
Bekende Tilburgers, daar draait de TypischTilburg Kalender 2015 om. Donderdagavond werd de kalender gepresenteerd. Elke maand heeft zijn eigen BT'er. En één van de twaalf modellen is Rian Donders. Juist, de zus van. Zelf was ze daar enigszins verbaasd over: "He? Waarom Roy niet? Dat was eigenlijk het eerste dat ik dacht. Maar ze zeiden dat ze echt mij wilden. Dat vind ik wel bijzonder!"
Geschreven door

De zus van de paillettenkoning vervolgt: "Het draait meestal om Roy en ik help hem overal mee. En nou vragen ze echt mij. Om wie ik zelf ben, Rian. En dan is ook nog zoveel geld opgehaald, heel gaaf!"
Ruzie breed uitgemetenRian Donders straalt. Het geluk lijkt de familie uit de wijk Broekhoven dan ook toe te lachen. Alhoewel, even leek het er afgelopen week op dat er hommeles was tussen Rian en 'onze Roy'. Rian: "We hebben een meningsverschil gehad. Ik denk dat elke broer en zus dat weleens heeft, maar omdat wij op tv komen wordt dat natuurlijk heel dik aangezet. Het stelde niks voor. Drie uur later zaten we weer samen te eten. Voor ons heeft het niks voorgesteld, maar voor de rest van Nederland wel."
Elk jaar komt de stichting TypischTilburg met een kalender. Dit jaar dus met bekende Tilburgers in de hoofdrol. Onder anderen zangeres Corry Konings, televisie-kapper John Beerens, de Braboneger, aanvoerder Jordens Peters van Willem II en Nol Havens zijn gefotografeerd. En Rian Donders dus. Ze poseerden allemaal met een ander Tilburgs bedrijf als decor.
Beetje te duurGrote afdrukken van de kalenderfoto's werden donderdag geveild. Echt hard geboden werd er niet. Vaak was het de bekende Tilburger zelf of de eigenaar van het bedrijf dat als decor diende, die het meeste geld neertelde.  
Een groot portret van Rian Donders leverde vierhonderd euro op. Het was de klapper van de avond. Donders poseerde bij autobandengroothandel Rentmeester. "Ik wou 'm graag zelf hebben maar op een gegeven moment werd het toch een beetje te duur. Meneer Rentmeester heeft het meeste geboden."
InloophuisAlle portretten bij elkaar brachten ruim 1300 euro in het laatje. Dat geld gaat naar Inloophuis Tilburg. Eerder werd met een spinning-evenement ook al geld voor dat doel bijeengebracht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.