ED: Helmonds Dagblad keert misschien terug

12 december 2014 om 08:12
nl
Het Helmonds Dagblad keert misschien terug. Dat vertelt hoofdredacteur John van den Oetelaar van het Eindhovens Dagblad vrijdag in zijn krant. Hij reageert op de omvangrijke veranderingen die het ED na de overname door De Persgroep staan te wachten.
Geschreven door

Het Eindhovens Dagblad en andere regionale titels van uitgever Wegener zullen een heuse metamorfose ondergaan. De Persgroep heeft namelijk ambitieuze plannen: er moet niet alleen een dikkere krant op de mat verschijnen, maar er moet ook digitaal fors worden geïnvesteerd.
Plannen in stroomversnellingDoor de overname van De Persgroep lijken de plannen voor een Helmondse krant in een stroomversnelling te komen, zo staat er in het Eindhovens Dagblad. Het Helmonds Dagblad, een titel die in 1993 verdween en opging in het ED, keert misschien terug.
"Wij zijn er heel erg mee bezig. Onze adjunct-hoofdredacteur werkt al enige tijd aan een breed onderzoek naar de lezersmarkt in de regio Helmond. De vraag daarbij is of we die markt momenteel bedienen zoals we dat moeten doen", aldus Van den Oetelaar.
Banen verlorenOndanks de investering gaan er bij de Wegenerkranten ook een hoop banen verloren. Bij de Brabantse titels gaat het om zestig plekken. Volgens Van den Oetelaar geeft het Eindhovens Dagblad tien tot vijftien arbeidsplaatsen op, maar dit zijn wat hem betreft 'niet per se schrijvende journalisten'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.