Video

MeteoGroup waarschuwt voor stormachtig weer: 'Opletten geblazen'

4 december 2014 om 08:55 • Aangepast 21 november 2020 om 21:05
nl
MeteoGroup waarschuwt vrijdagochtend voor zware windstoten in het binnenland. Met name automobilisten moeten oppassen. "Vooral voor mensen die in kleinere auto's over bruggen rijden, kan de wind gevaarlijk zijn", meldt de weervrouw
Profielfoto van
Geschreven door

De eerste storm in maanden doet vrijdag het land aan. In Brabant zijn er zware windstoten tot 100 kilometer per uur mogelijk, terwijl het aan de kust nog eens harder kan waaien.
'Gevaarlijk voor fietsers'MeteoGroup waarschuwt dat het verkeer rekening moet houden met de wind. Zo deed de wind op de A59 bij Fijnaart een vrachtwagen kantelen. Ook in steden is het oppassen, de wind kan door gebouwen worden versneld. "Het verschil tussen windluwe plaatsen en windrijke plaatsen is groot waardoor het voor fietsers opletten geblazen is."

Wachten op privacy instellingen...

Het KNMI heeft voor het hele land code geel afgegeven, een waarschuwing voor gevaarlijk weer. Voor zover bekend lijdt het vliegverkeer bij Eindhoven Airport er nog niet onder. 's Middags neemt de storm in kracht af.
Flink regenenBehalve harde wind gaat het ook flink regenen. Lokaal kan er vijftien millimeter vallen. Dat gebeurt vrijdagmiddag, als er ook een kleine kans op onweer is. Geleidelijk neemt dan de wind af. Tegen de avond verdwijnen de zware windstoten. Het kwik komt rond de zeven graden uit.
Dit weekend zal het weer iets rustiger worden. Zonnige perioden en buien wisselen elkaar dan af. Overigens kan het 's nachts aan de grond wel gaan vriezen, aldus MeteoGroup.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!