Video

We zijn begonnen! Geef gul in Bergen op Zoom voor Voedselbank: ‘Zorg dat arme kinderen eten krijgen'

12 december 2014 om 11:48
nl
Na weken van voorbereiden is het eindelijk zo ver: de actie ‘Samen voor de Voedselbank’ van Omroep Brabant en andere regionale omroepen is vrijdag officieel begonnen. Op de Grote Markt in Bergen op Zoom worden de eerste producten ingezameld voor duizenden Brabanders die onder de armoedegrens leven.
Geschreven door

Gabrina Kikkert, de coördinator van de actie bij Omroep Brabant, spreekt van een ‘stormachtig begin’. “Geef alsjeblieft wat je kunt missen”, roept ze de luisteraars van Omroep Brabant Radio op. “Kijk in je kastjes wat je hebt staan en kom het afgeven bij onze inzamelpunten. Het is nodig.”[Tweet:body:https://twitter.com/Gabrina1/status/543274409608626176]
'Kinderen eten geven'Van alle Voedselbanken in het westen van Brabant is die van Bergen op Zoom het drukstbezocht, aldus Jan de Ridder van stichting Goed Ontmoet. “Het water staat bij honderden ouders tot aan de lippen. Door vandaag met z’n allen een klein beetje te geven kunnen zij weer hun kinderen eten geven”, legt de Voedselbank-medewerker uit.
Meer dan 700 gezinnen staan bij de Voedselbanken in het westen van Brabant ingeschreven. “En er zijn er nog 700 honderd die zich schamen om zich te melden”, stelt De Ridder. “Laat alle producten maar komen, in groten getale.”[Tweet:body:https://twitter.com/sjaakjanse1/status/543333096628965376]
KrabbedropWethouder Arjan van der Weegen heeft voor de kinderen in armoedige gezinnen iets lekkers bij zich: Krabbedrop. “We zijn in Krabbegat, dus dit leek me wel een gepast product. Het is lekker, lang houdbaar en daardoor prima voor de Voedselbank”, spreekt hij enthousiast.
“Het is zorgelijk dat zoveel mensen een beroep moeten doen op de Voedselbank. De gemeente werkt samen met de Voedselbanken om ervoor te zorgen dat de arme gezinnen straks weer op eigen benen kunnen staan."[Tweet:body:https://twitter.com/Meboerefijn/status/543319064400363520]
Tien houdbare productenVanaf vrijdag zet Omroep Brabant er samen met de Brabanders de schouders onder voor de voedselbank. Van 08.00 tot 12.00 uur staat de groene truck bij de kerstijsbaan op de Grote Markt  Daar kun je tien lang houdbare producten doneren die de klanten van de Voedselbank zo hard nodig hebben.
Later in de middag trekt de vrachtwagen naar Zevenbergen. We zamelen tien specifieke producten in die lang houdbaar zijn. Daar heeft de Voedselbank namelijk het meeste aan.
Welke producten het precies zijn, kun je hier lezen. Het zou natuurlijk geweldig zijn als jij ook wat kunt missen voor de Voedselbank. Je kunt die producten dan doneren bij één van onze inzamelpunten.
Waar doneren?Waar, hoe laat en op welke dagen je producten kunt afgeven, kun je hier lezen. Heb je andere vragen over de actie? Neem eens een kijkje bij onze meest gestelde vragen.[MediaPlayer:body:TVExtra][Tweet:body:https://twitter.com/Gabrina1/status/543307657265049600][YouTube:http://youtu.be/Hr1xSGolpIQ]Lees alles over de actie Samen voor de Voedselbank op onze themapagina: www.omroepbrabant.nl/voedselbank

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.