Meer duidelijkheid over paardenmishandelingen, maar nog geen arrestaties

12 december 2014 om 09:43
nl
De politie heeft nog niemand kunnen aanhouden voor de vele paardenmishandelingen, maar zegt wel wijzer te zijn geworden. De afgelopen maanden zijn er door heel het land veel paarden mishandeld. Ook in Brabant werden paarden gruwelijk toegetakeld.
Geschreven door

In december ging het nog mis in Bavel. De politie heeft inmiddels 87 van deze zaken bekeken en daarvan gaat het zeker in 35 gevallen om werk van een dierenbeul.
Extra politiemensenIn zes regio's waar het probleem speelt, zijn extra politiemensen op de zaak gezet. In Brabant was het gemiddeld bijna elke maand raak. Zo waren er meldingen uit Vessem, Oirschot, Best, Berlicum, Boxtel, Best, Bakel en Sint-Oedenrode.
10.000 euro voor gouden tipDe mishandelingen komen in heel het land voor. Na de uitzending van het programma Opsporing Verzocht kwamen er vijftig tips binnen. De Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren heeft een speciaal meldpunt geopend voor paardenmishandeling. De stichting heeft 10.000 euro beschikbaar gesteld voor een gouden tip die het mogelijk maakt om de dierenbeul te pakken te krijgen.
Overigens is het nog steeds niet duidelijk of het om één mishandelaar gaat of dat er meerdere mensen bij de zaak zijn betrokken. Zo lijkt er een dierenbeul te zijn die het op de geslachtsdelen heeft gemunt en er is iemand die driehoekjes uit paarden snijdt. De politie denkt ook dat de verdachte een reizend beroep heeft. Dit omdat er uit heel Nederland meldingen komen.
De zaak wordt sinds enige tijd landelijk gecoördineerd. De politie vraagt eigenaren om alert te zijn. Mensen met tips kunnen bellen met het telefoonnummer 0800-6070.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.