Video

Actie Voedselbank is broodnodig, vindt deurzakker Willem van Schijndel: ‘Het kan je zo overkomen'

12 december 2014 om 09:51
nl
Stormachtig weer of niet: Deurzakker Willem van Schijndel staat zaterdagochtend op het Raadhuisplein in Waalwijk om zoveel mogelijk producten in te zamelen voor de Voedselbank. Op straat gaat hij mensen stimuleren gul te geven aan Brabanders die zelf geen eten kunnen kopen. “Denk maar zo: het kan ook jou zomaar overkomen”, aldus de carnavalsartiest.
Geschreven door

Van Schijndel wist het meteen: niet meedoen aan de actie ‘Samen voor de Voedselbank’ is geen optie. “Ik vind het heel belangrijk om mee te doen. Het is goed dat deze actie er is, want stiekem zijn er heel veel mensen die onder de armoedegrens leven”, vertelt de artiest.
'Mensen praten er over'De groene Voedselbank-vrachtwagen van Omroep Brabant staat vrijdag op de kerstijsbaan in Bergen op Zoom en later op de dag in Zevenbergen. Zaterdagochtend worden er producten ingezameld op het Waalwijkse Raadhuisplein. “Daar ga ik mensen stimuleren om mee te doen. Heb je een pak suiker dat over de datum is? Gewoon doneren, dat kunnen we nog altijd goed gebruiken.”
Omroep Brabant is al weken bezig met het promoten van de actie. Volgens Van Schijndel leeft de actie onder de Brabanders. “Als ik in de supermarkt sta, hoor ik er mensen er over praten. Je merkt dat de actie impact heeft.” Van acht tot twaalf uur staat de vrachtwagen in Waalwijk. De Deurzakker zal er zelf rond tien uur zijn.[Tweet:body:https://twitter.com/Gabrina1/status/543274409608626176]
Hoe jij kunt helpen?Met tien specifieke producten wil Omroep Brabant de voedselbank helpen meer dan 8000 Brabanders van eten te voorzien. Jij kunt daar ook een steentje aan bijdragen. Waar je je producten afgeven? Dat kun je hier lezen.
Omroep Brabant vraagt jou om iets aan de Voedselbank te geven wat staat op een lijst van tien lang houdbare producten. Geen geld, geen cadeautjes, maar pasta, houdbare groente en nog acht andere producten die op verschillende plekken zijn af te geven. Alle tien producten (hier in printbaar lijstje [pdf]) zijn samen voor nog geen €10,- te koop in de supermarkt. [MediaPlayer:body:TVExtra]
Is er bij jouw bedrijf, vereniging of club ook een Voedselbank-actie? Laat het Omroep Brabant vooral weten!
Lees alles over de actie Samen voor de Voedselbank op onze themapagina: www.omroepbrabant.nl/voedselbank
[YouTube:http://youtu.be/Hr1xSGolpIQ]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.