Buurtbewoners vinden verhalen 25.000 euro op eigenaar cobra in Made onterecht: 'Belachelijk'

12 december 2014 om 11:23
nl
Diverse buren vinden het onterecht dat de gemeente Drimmelen 25.000 euro wil verhalen op de eigenaar van de eerder dit jaar in Made ontsnapte cobra. "Dit kan niemand zomaar ophoesten. Belachelijk", zegt een buurvrouw.
Geschreven door

Zij wijst erop dat Luc van Hintum, de eigenaar van de cobra, heel goed heeft gereageerd richting de buurt na het incident aan de Valkenhof. "Hij is aan de deur gekomen en heeft toen onze angst weggenomen. En hij heeft oprecht spijt betoond. Hij vindt het verschrikkelijk wat hij de buurt heeft aangedaan."
Saamhorigheid in wijkVerder heeft Van Hintum een buurtbarbecue gegeven, wat volgens de buurvrouw tot veel saamhorigheid in de wijk heeft geleid. Of er ook buurtbewoners zijn die het verhalen van de 25.000 euro terecht vinden, durft de buurvrouw niet te zeggen. "Die zullen erbij zijn, maar niet dat ik weet."
De vrouw zegt dat als ze de lotto zou winnen, ze de man zeker zou helpen met het betalen van de 25.000 euro.
VerstandigOok andere buurtbewoners op straat laten weten dat zij het niet terecht vinden als de eigenaar van de cobra het bedrag moet betalen. Een van hen vraagt zich bovendien af of dat wel verstandig is, omdat mensen in de toekomst het misschien niet meer melden als een dergelijk dier is ontsnapt.
Ontsnapt uit terrariumDe giftige cobra ontsnapte  in de nacht van van 4 op 5 september uit zijn terrarium in de woning aan de Valkenhof. Dat leidde tot bezorgdheid bij onder meer omwonenden. De slang werd op 6 september gevonden in de buurt van de woning.
De gemeente Drimmelen heeft aangifte gedaan tegen de eigenaar van de slang, zo werd deze week bekend. Het college van burgemeester en wethouders wil bekijken of de kosten van de zoektocht op de man kunnen worden verhaald. Een groot deel van het bedrag was voor de fulltime inzet van een crisisteam en het inschakelen van een slangenexpert, zegt de gemeente.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.