'Woningcorporaties regio Eindhoven op de vingers getikt door te hoge salarissen' - Omroep Brabant

'Woningcorporaties regio Eindhoven op de vingers getikt door te hoge salarissen'

12 december 2014 om 10:57
nl
De Inspectie Leefomgeving en Transport zou drie woningcorporaties in Zuidoost-Brabant op de vingers hebben getikt, omdat vijf directeuren boven de normen voor topinkomens verdienen. Dat meldt het Eindhovens Dagblad vrijdag.
Geschreven door

Volgens de krant gaat het om het Somerense Wocom en het Eindhovense Woonbedrijf en Wooninc. De inspectie meldt de overschrijdingen aan Ronald Plasterk, de minister van Binnenlandse Zaken.
Meer dan de normDe directeuren verdienen meer dan de nieuwe maximale normen voor topinkomens. Zij mogen hun geld alleen wel houden doordat de salarisafspraken nog voor het afspreken van de nieuwe norm zijn gemaakt. Daardoor vallen de salarissen onder het overgangsrecht.
Grootverdieners waren in 2013 Marc Eggermont en Ingrid de Boer van Woonbedrijf, de grootste corporatie van Zuidoost-Brabant. Hun jaarsalaris bedroeg vorig jaar respectievelijk 235.000 euro en 229.000 euro, terwijl de norm voor topbestuurders nu 228.599 euro is.
'Corporaties willen zich aan afspraken houden'Het Eindhovens Dagblad publiceerde een complete lijst met regionale grootverdieners binnen de sector. Tegenover de krant laten de woningcorporaties weten dat ze binnen de wet blijven en zich aan eerder gemaakte afspraken willen houden. In 2017 moet het salaris uiterlijk worden afgebouwd.
De Inspectie Leefomgeving en Transport was vrijdag niet meteen bereikbaar voor commentaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.