Beaglebevrijders massaal naar rechtszaak in Den Bosch - Omroep Brabant

Beaglebevrijders massaal naar rechtszaak in Den Bosch

12 december 2014 om 11:20
nl
Er is vijftig uur werkstraf geëist en één maand voorwaardelijk gevangenisstraf met een proeftijd van een jaar tegen vijf dierenactivisten. De vijf hebben vorig jaar zes Beagles weggehaald uit een hondenkennel in Escharen. De activisten kregen in de rechtbank steun van zo'n 100 demonstranten.
Geschreven door

De dierenactivisten van de Anti Dierproeven Coalitie (ADC) zeggen dat ze de honden hebben bevrijd omdat ze gebruikt werden voor dierproeven. Na de actie in de nacht van 9 april vorig jaar gaf het vijftal zich vrijwillig aan bij de politie.
Heldendaad of misdaad?De Beaglebevrijders vinden dat de rechter moet uitmaken of ze een heldendaad of een misdaad hebben begaan. Zelf zijn ze er van overtuigd dat het een geoorloofde misdaad was. “Wij hebben het jarenlang geprobeerd via de legale weg. Nu proberen we het op deze manier. Het belangrijkste is dat er geen proeven meer op dieren worden gedaan, “ aldus Robert Molenaar van ADC.
De demonstranten vormden samen met honden en spandoeken een lange lijn. De verdachten hadden eigenlijk wel zin in de rechtszaak. "Het is raar, maar dit is natuurlijk wat we wilden. We hebben er best lang op gewacht en nu is het dan zover. Nu kunnen we eindelijk ons verhaal vertellen over de honden die bevrijd zijn en nu kwispelend door het leven gaan," aldus Molenaar.
Zin in de rechtszaak De demonstranten vormden samen met honden en spandoeken een lange lijn. De verdachten die voor de rechter moeten komen, vertelden vooraf dat ze er zin in hadden. "We hebben namelijk een goed verhaal te vertellen over de honden die bevrijd zijn en nu kwispelend door het leven gaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.