Rel om Hapse naam 'Meisjes van de Slijterij': 'Dit gaat veel geld kosten'

12 december 2014 om 12:11
nl
Een Zeeuwse drankenverkoopster is woedend op de lokaal bekende Drankenhal Lamers in Haps. Dat bedrijf veranderde op advies van een communicatiebureau uit Cuijk onlangs zijn naam naar 'Meisjes van de Slijterij'. Maar, zo meent de Zeeuwse, die naam is van háár. En dus slijpt ze de messen voor een juridisch gevecht.
Geschreven door

Drankenverkoopster Petra de Boevere gebruikt al jaren de naam 'Meisje van de Slijterij' voor haar blog op internet. Ze legde die naam zes jaar geleden vast bij het merkenbureau voor de Benelux. In een open brief laat ze weten zich aangevallen te voelen en opent ze dan ook het offensief.
"Jullie hebben een reclamebureau ingehuurd dat zegt dat 'Meisje van de Slijterij' alleen maar een boek en een blog is en niks te maken heeft met een winkel in dranken. Dat is niet zo. 'Meisje van de Slijterij' werd door het delen van mijn leven tussen flessen een personal brand, onlosmakelijk verbonden met mij en mijn winkel", staat er.
Haar levenswerkDe Boevere heeft het eigenlijk te druk voor 'al dit geneuzel' en vindt dat iedereen recht heeft op zijn eigen handel, maar ziet haar merk als haar levenswerk en wil het beschermen. "Ik ben alvast aan het sparen. En ik hoop jullie ook, want dit gaat ons beiden erg veel geld kosten."
Naam is 'frisse uitzondering'Drankenhal Lamers laat in een korte telefonische reactie weten dat de zaak dreigt, maar wil verder nog niets zeggen. Tegen de lokale krant De Maasdriehoek zei het bedrijf eerder al niet in te zitten over de aantijgingen van De Boevere. Het bedrijf staat immers in Haps, terwijl het 'Meisje van de Slijterij' in Zeeland woont, is een van de argumenten.
Het Cuijkse communicatiebureau Di-visie, dat de veelbesproken naam bedacht, gaf al aan dat er voor de naam werd gekozen, omdat mannen hoofdzakelijk de slijterijbranche runnen en de meisjes van de slijterij uit Haps hier 'een frisse uitzondering' op zouden zijn.
OverlegWoordvoerder Erik van de Ven heeft aan Omroep Brabant laten weten vrijdagmiddag overleg te voeren over de dreigende zaak. Dan kan hij misschien ook zeggen of de naam van Drankenhal Lamers blijft of eventueel aangepast moet gaan worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.