Henk Krol gaat door als Tweede Kamerlid 50PLUS en stopt als raadslid in Eindhoven

12 december 2014 om 13:15
nl
Henk Krol uit Eindhoven is gevraagd door te gaan met zijn functie in de Tweede Kamer. Het hoofdbestuur van 50PLUS legde dit vrijdag aan hem voor, omdat Martine Baay vanwege ziekte de Kamer verlaat. Krol stemde in. Hij verlaat de gemeenteraad in Eindhoven.
Geschreven door

Dat maakte 50PLUS vrijdag bekend. Baay is ernstig ziek. Haar herstel verloopt voorspoedig, maar de medici hebben haar afgeraden weer volledig aan de slag te gaan, aldus een verklaring van de partij. Baay heeft besloten haar Kamerzetel op te geven.
'Doen wat partij mij vraagt'Het hoofdbestuur betreurt het ‘onvermijdelijke besluit zeer’ en bedankt Baay voor haar grote inzet ondanks de moeilijke omstandigheden. "Het is heel triest dat dit nodig is, maar ik heb vanaf dag één gezegd dat ik zou doen wat de partij van mij vraagt", aldus Krol.
Krol geeft zijn zetel in de Eindhovense gemeenteraad op. Hij werd in maart nog gekozen met voorkeursstemmen voor het Eindhovense Ouderen Appèl. Maar een Kamerlidmaatschap is niet te combineren met het raadswerk. "Zo is het afgesproken", zegt fractievoorzitter Dré Rennenberg.
Niet onomstredenKrol keerde in september terug in de Tweede Kamer, nadat hij was gestopt als fractievoorzitter van de partij. Dit deed hij toen aan het licht kwam dat hij pensioenpremies van personeel van de Gay Krant niet had afgedragen. Naar eigen zeggen kreeg de Eindhovense politicus 'maar drie uur de tijd' om te beslissen door te gaan.
Het hoofdbestuur van 50PLUS wees er vrijdag op dat 'in tegenstelling tot diverse publicaties niet aangetoond is dat Henk Krol liefst twee ton subsidie voor de Stichting Vrienden van de Gaykrant misbruikt zou hebben'. "Evenmin wordt dit bedrag van hem teruggevorderd. In dat hele proces is Henk Krol geen partij en nimmer door het ministerie gehoord en evenmin ingelicht", aldus de verklaring.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.