Video

Verdachte van moord op ijzerhandelaar Lowie van Lent uit Den Bosch: 'Ik kan me niets herinneren'

12 december 2014 om 14:15
nl
De verdachte van de moord op ijzerhandelaar Lowie van Lent uit Den Bosch kan zich niet herinneren wat er gebeurde op de fatale dag. De 24-jarige GGZ-patiënt uit Eindhoven gaf dit tijdens een verhoor toe. Dat zei officier van justitie Willem Bos vrijdag tijdens een pro-formazitting bij de rechtbank in Den Bosch.
Geschreven door

De schizofrene man zou voor de moord zijn pleegouders in Boxtel hebben bedreigd. Eenmaal op het politiebureau werd hij na verhoor weer vrijgelaten. Maar dat had nooit mogen gebeuren, omdat de man zou moeten worden opgenomen in een psychiatrische instelling.
WurgingIn alle vrijheid kon de Eindhovenaar doen wat hij wilde. Justitie denkt daarom dat hij in de nacht van 4 op 5 september van dit jaar Lowie van Lent heeft vermoord. Zijn lichaam werd in de ochtend gevonden in het water bij de Aa. Hij bleek te zijn gewurgd.
De verdachte man liet zijn sporen na. Op zijn shirt werd bloed van Lowie van Lent gevonden. Onder de nagels van het slachtoffer vonden rechercheurs DNA van de verdachte. Zijn broek was nat, en dat water kwam waarschijnlijk uit de Aa.
RapportEerder werd de verdachte veroordeeld voor geweld tegen agenten. Er kwam een onderzoek naar zijn gedrag. Dat rapport ligt nu bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. De officier van justitie heeft gevraagd om dat rapport te mogen inzien.
Nabestaanden van het slachtoffer zeiden vrijdag dat ze vermoeden dat als andere beslissingen waren genomen, de zaken anders waren gegaan. De zaak gaat op 27 februari verder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.