Brabantse naar Liberia om laboratoria op te zetten in strijd tegen ebola

12 december 2014 om 18:19
nl
Een vrouw uit Brabant gaat binnenkort naar Liberia om daar namens het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Save The Children een project op te zetten in de strijd tegen ebola. Ze gaat er met haar collega's voor zorgen dat mobiele laboratoria worden opgericht. In die laboratoria wordt bloed van mogelijke ebola-patiënten getest.
Geschreven door

In totaal gaan vijftig laboranten naar Liberia en Sierra Leone. De laboratoria waarin zij werken, zijn gebouwd in Nederland. Ze worden met een groot schip naar de ebola-gebieden gebracht. Save The Children wil nog niet bekendmaken waar de Brabantse vrouw precies vandaan komt.
Nederlandse bijdrage"Met onze bijdrage wordt de medische testcapaciteit in de getroffen landen flink opgeschroefd: een cruciale bijdrage aan de bestrijding van de epidemie", zegt minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.
De kans is groot dat meer Brabanders naar het gebied gaan. Volgens Save The Children zijn alleen nog niet alle zaken rond van de vijftig laboranten die vertrekken. Eind december komen de laboratoria aan in West-Afrika. Daarna vertrekken de hulpverleners naar het gebied.
Aan ebola zijn inmiddels volgens de Verenigde Naties zo'n 6600 mensen overleden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.