FC Oss wint spektakelstuk, drie punten voor FC Den Bosch en Jong PSV onderuit tegen Almere City

12 december 2014 om 23:01
FC Oss heeft in een doelpuntenfestijn tegen Fortuna Sittard aan het langste eind getrokken. In Limburg wonnen de Ossenaren met 4-5, ondanks een rode kaart van Kevin van Veen. Anthony Lurling schoot FC Den Bosch naar de winst tegen Telstar en Jong PSV verloor nipt van Almere City.

Fortuna Sittard - FC Oss (4-5)FC Oss en Fortuna Sittard maakten er een spektakelstuk van in Limburg. Kevin van Veen leek met drie doelpunten de man van de wedstrijd te worden namens FC Oss, maar na zijn rode kaart in de 60e minuut gaf FC Oss de ruime voorsprong uit handen.
Jordi Baur zette Fortuna Sittard na vier minuten al op voorsprong, maar FC Oss trok de stand vijf minuten later gelijk via Jeffrey Ket. De Osse ploeg liep vervolgens uit naar een 1-4 voorsprong door drie doelpunten van Kevin van Veen. Via Conneh kwam Fortuna Sittard direct weer dichterbij.
Van Veen kreeg zijn tweede gele kaart wegens een schwalbe en moest dus met rood van het veld. De thuisploeg maakte dankbaar gebruik van de overtalsituatie en kwam weer langszij. Sanusi zorgde drie minuten voor tijd alsnog voor de overwinning.
Telstar – FC Den Bosch (1-2)FC Den Bosch hield drie punten over aan de ontmoeting met Telstar. De thuisploeg kwam op voorsprong door een doelpunt van Kenneth Dougall. Elvis Kabashi maakte na 20 minuten de gelijkmaker.
Telstar kreeg via Ralf Seuntjes dé mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar zijn strafschop werd gekeerd door doelman Kees Heemskerk van FC Den Bosch. Anthony Lurling schoot FC Den Bosch uiteindelijk naar de winst.
Jong PSV – Almere City (0-1)Op De Herdgang leed Jong PSV een kleine nederlaag tegen Almere City. Mamedov was verantwoordelijk voor de enige treffer van de avond. Almere City gaat door de overwinning aan de haal met de tweede periodetitel.
RKC Waalwijk en Helmond Sport speelden gelijk. FC Eindhoven deed goede zaken door van De Graafschap te winnen.