RKC Waalwijk en Helmond Sport weigeren de trekker over te halen

12 december 2014 om 21:25
Een wedstrijdje kansen verprutsen, daar leek RKC Waalwijk - Helmond Sport misschien nog wel het meeste op. Beide ploegen lieten een paar grote mogelijkheden liggen in het kelderduel, en dus bleef het 0-0.

De eerste en meteen ook grootste kans was voor Helmond Sport. Al in de derde minuut hadden achtereenvolgens Hutten, Tuyp als Elbers kunnen scoren. Vooral de misser van Elbers, voor een leeg doel, werkte op de lachspieren.
Piepjong RKCHet door blessures geplaagde RKC stelde daar weinig tegenover voor rust. De weinige keren dat het piepjonge elftal (gemiddelde leeftijd 22,5 jaar) gevaarlijk werd, liepen de aanvallers elkaar in de weg of ontbrak de aansluiting.
Na rust begonnen de Waalwijkers een stuk beter. Peter Jungschläger pegelde de bal acht minuten na rust naast het doel. En Ismaïl Yildrim was meerdere keren gevaaarlijk. Eén keer stond hij zelfs op vier meter van het Helmondse doel, maar ook toen weigerde hij de bal in het net de deponeren.
Nogal wat blessuresRKC - Helmond Sport was ook de wedstrijd van de blessures. Helmond Sport verloor na een klein halfuur spits Jack Tuyp, die midden in een kansrijke aanval naar z’n hamstring greep. Na rust gingen aan Waalwijkse kant Kenny Anderson en Jesse Wielinga met een blessure naar de kant.
Maar ook bij de bezoekers was het weer raak na rust. Kazlauskas en Fecunda moesten er ook met een hamstringblessure vanaf. Tien minuten voor tijd raakte ook Stanley Elbers nog geblesseerd. Probleem voor Helmond Sport was dat er al drie keer gewisseld was, en de Helmonders dus met tien man door moesten.
'Niet heel scherp'Ook met elf tegen tien golfde het spel in de slotfase op en neer. Maar, u raadt het al, gescoord werd er niet en dus delen RKC en Helmond Sport de punten.
“Als je het spel ziet dat wij spelen, vooral in de tweede helft, kun je natuurlijk niet tevreden zijn met een punt", zei RKC'er Ismaïl Yildirim na afloop. "Het voetbal komt er steeds meer in, we creëren ook veel kansen. Alleen we zijn nog niet heel scherp voor de goal.”
Punt zonder betekenisMet dat ene puntje schieten beide ploegen helemaal niets op. RKC blijft hekkensluiter, Helmond Sport ziet het linkerrijtje niet dichterbij komen.
Trainer Jan van Dijk van de Helmonders baalde ervan dat zijn ploeg weer punten laat liggen. "Deze wedstrijd hadden we kunnen winnen en moeten winnen. Het is maar goed dat de winterstop voor de deur staat, want we hebben een aantal blessures opgelopen. De tweede seizoenshelft kan bijna alleen maar beter, want de eerste seizoenshelft was slecht."
'Op de goede weg'Coach Martin Koopman van RKC was eigenlijk de enige die tevreden was na het gelijkspel. “Als je dit vergelijkt met de weken hiervoor word ik hier wel blij van. We zijn op de goede weg. Iedereen is wel opgelucht.”