Sport zaterdag: Oranje Zwart-hockeyer Sander Baart leidt Nederland langs België

13 december 2014 om 09:54
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor Joris Mathijsen, PSV/FC Eindhoven, Norichio Nieveld, Jorzolino Falkenstein, Rodney Ubbergen, Kozakken Boys en de zaalvoetballers van FCK De Hommel en FC Eindhoven.
Geschreven door

Hockeyers winnen via shoot-outs De Nederlandse hockeyers hebben zich geplaatst voor de strijd om de vijfde plaats tijdens het toernooi om de Champions Trophy in het Indiase Bhubaneswar. De ploeg versloeg zaterdagochtend België. Dat gebeurde via shoot-outs (4-2), nadat het duel in de reguliere speeltijd in 2-2 was geëindigd. Sander Baart van de Eindhovense hockeyclub Oranje Zwart nam een van de Oranje-goals voor zijn rekening. Ook tijdens de shoot-outs was hij goed voor een treffer. Nederland speelt zondag tegen Argentinië om plek vijf.  
Willem II benieuwd naar MathijsenJoris Mathijsen staat in de belangstelling van Willem II. De Tilburgse club wil graag weten wat de toekomstplannen zijn van de verdediger, die bij Feyenoord niet meer aan spelen toekomt. Dat bevestigt directeur Berry van Gool in het AD. Mathijsen begon zijn betaald voetballoopbaan in 1998-1999 bij Willem II.
Bastings leidt Trappers naar zegeDe ijshockeyers van Destil Trappers hebben de competitiewedstrijd tegen Herentals vrijdag met 2-0 gewonnen. Mickey Bastings scoorde beide doelpunten voor de Tilburgers. Trappers staat tweede in de eredivisie ijshockey. Heerenveen heeft evenveel punten, maar een duel minder gespeeld.
Strik redt punt voor PSV/FC EindhovenDe voetbalsters van PSV/FC Eindhoven zijn de aansluiting met de top van de BeNe League kwijtgeraakt. Ze verloren vrijdagavond twee punten tijdens de uitwedstrijd tegen Club Brugge. Het duel in België eindigde in 1-1. Kay Cuvalier opende in de eerste helft, Laura Strik maakte na vijftig minuten gelijk. PSV/FC Eindhoven staat vijfde op de ranglijst. Het gat met nummer drie FC Twente is nu acht punten.
Doelpuntrijke zeges De Hommel en FC EindhovenDe zaalvoetballers van FCK De Hommel hebben vrijdagavond uitgehaald. Hekkensluiter HV Veerhuys werd in Hoorn met 9-1 opzij gezet. Samir Makhoukhi scoorde viermaal. Tevfik Ceyar en Younes Hadouir waren goed voor twee goals en Adil Zouthane eenmaal. De Bosschenaren zijn koploper in de eredivisie zaalvoetbal. FC Eindhoven stijgt naar de tweede plaats, na een 7-4 zege op het Amsterdamse AORC/Lebo. Karim Bali scoorde vier keer voor FC Eindhoven.
'Brabants' trio in officieus Surinaams elftalFC Eindhoven-verdediger Norichio Nieveld en de FC Oss-voetballers Jorzolino Falkenstein en Rodney Ubbergen zijn opgeroepen voor het officieuze nationale elftal van Suriname. Dat team voetbalt 26 december, onder leiding van Dean Gorré, een vriendschappelijke wedstrijd tegen W Connection. Dat is de kampioen van Trinidad& Tobago. Het officieuze nationale elftal van Suriname bestaat uit spelers uit de Surinaamse competitie en Europese voetballers van Surinaamse afkomst. De spelers uit Europa kunnen naast hun huidige paspoort geen Surinaams exemplaar krijgen. De initiatiefnemers van de wedstrijd hopen de wet die dit verbiedt te kunnen wijzigen, waardoor Suriname meer kans maakt om zich te plaatsen voor een WK.
Team Brunel wint tweede leg Volvo Ocean RaceTeam Brunel heeft zaterdag de tweede leg van de Volvo Ocean Race gewonnen. Het team van schipper Bouwe Bekking, met Bosschenaar Gerd-Jan Poortman aan boord, kwam als eerste aan bij de finish in Abu Dhabi en staat nu gedeeld eerste in het algemeen klassement van ’s werelds zwaarste zeilrace.  
Kozakken Boys verliest van CapelleKozakken Boys heeft zaterdagavond met 3-1 verloren van Capelle. Lange tijd ging Kozakken Boys aan kop. Nasser El Khayati wist een penalty te verzekeren die goed was voor de 1-1 maar dat mocht niet baten voor de club uit Werkendam. Kozakken Boys gaat ondanks het verlies nog aan kop in de Topklasse Zaterdag.
Gelijke stand zaalvoetballers ZVVDe zaalvoetballers van ZVV Eindhoven speelden zaterdagavond gelijk tegen Hovocubo uit Zwaag in West-Friesland.
SPM Shoeters uitgesteldDe basketballers van de Bossche club SPM Shoeters hoefden zaterdagavond niet in actie te komen tegen Den Helder Kings. Dat kwam door 'gebeurtenissen in Den Helder'. De club werd eerder dit najaar failliet verklaard.
Wüst vierdeIrene Wüst wist tijdens de wereldbekerwedstrijd in Thialf geen potten te breken. Op de 1000 meter eindigde ze op een vierde plaats. Overall gezien staat Wüst nog altijd op een eerste plek. Floor van den Brandt staat op de 25ste plaats.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.