Guus Hiddink blijft bondscoach Oranje: 'Natuurlijk blijf ik'

13 december 2014 om 16:57
nl
Guus Hiddink blijft bondscoach van het Nederlands elftal. Dat laat hij vrijdag weten aan de Volkskrant. "Natuurlijk blijf ik'', zegt de 68-jarige oefenmeester in een kort gesprek.
Geschreven door

Hiddink vertelde aan de Volkskrant ook bezig te zijn om in Zeist een aantal zaken naar zijn hand te zetten, waarover hij later naar buiten zal treden.
'Vaag over toekomst'De opvolger van Louis van Gaal was vorige maand na de laatste interland van Oranje tegen Letland (6-0) erg vaag over zijn toekomst. Hij weigerde te bevestigen dat hij in maart ook nog bondscoach is, als Turkije op bezoek komt. Daarmee voedde hij speculaties over een mogelijk vertrek.
Hiddink begon slecht aan zijn tweede periode bij Oranje. Hij verloor onder meer de kwalificatieduels met Tsjechië (2-1) en IJsland (2-0). Dat was voor de KNVB aanleiding om sneller dan gewoonlijk met de bondscoach te evalueren.    
'Plan van aanpak'In overleg met Hiddink bracht de nationale voetbalbond een persbericht over een zogenoemd 'plan van aanpak' naar buiten. Hiddink reageerde dat hij zich niet herkende in die terminologie, maar dat hij wel begreep dat sommige spelers baat hebben bij een strakkere aanpak  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.