Video

Ongeluk op kartbaan heeft grote gevolgen: Katelijne (15) uit Tilburg verbrijzelde beide voeten

13 december 2014 om 17:51
nl
Kartbanen blijken gevaarlijker dan gedacht. Het grootste deel van de karters rijdt probleemloos haar rondjes, maar ongelukken hebben soms enorme gevolgen. Katelijne (15) uit Tilburg verbrijzelde eerder dit jaar beide voeten.
Geschreven door

"We gingen karten bij De Voltage om de achttiende verjaardag van mijn broer te vieren, maar het was na één rondje gedaan", herinnert Katelijne zich. "Ik knalde tegen de boarding van de baan en verbrijzelde daarmee mijn sprongbenen.
Volgens moeder Veerle Slegers, SP-statenlid, bleef een uitgebreide instructie achterwege. "Mijn vader heeft nog even gezegd welke pedaal voor het gas was en welke de rem", vult Katelijne aan.
Chirurgen slaan alarm: vier jongeren gewond in jaar tijdDe gemeente Tilburg werd gealarmeerd door chirurgen van het Sint Elisabeth Ziekenhuis. Daar viel het op dat er in een jaar tijd vier jongeren zich meldden die de kartbaan verlieten met ernstige botbreuken, vooral in het onderbeen.
De gemeente schrijft in een verklaring: "Uit het gesprek met de eigenaar blijkt dat de veiligheidsmaatregelen binnen het centrum op een hoger niveau liggen dan wettelijk vereist. De nazorg voor slachtoffers bij dergelijke ongevallen is een zaak die de ondernemer zeer serieus oppakt."
Regels mogelijk aanpassenVolgens Slegers onderzoekt de Voedsel- en Warenautoriteit nu hoe het zit met ongevallen op kartbanen in het hele land. "Als de kartbaan aan alle regels voldoet, valt hem niets te verwijten. Maar we moeten dus bekijken of de regels wel voldoende werken om het karten veilig te laten verlopen."
Kartbaan De Voltage zegt mee te leven met de ouders en jongeren die gewond raakten. Het bedrijf zoekt naar manieren om het karten nog veiliger te maken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.