Ranomi Kromowidjojo zegeviert op 50 meter vrij bij Swim Cup

13 december 2014 om 19:15
nl
Ranomi Kromowidjojo heeft zaterdag bij de Swim Cup in Amsterdam de 50 meter vrije slag gewonnen. De olympisch kampioene bleef met een tijd van 24,33 Femke Heemskerk voor, die in 24,62 aantikte. Inge Dekker eindigde als derde in 24,92.
Geschreven door

Kromowidjojo en Heemskerk van Nationaal Trainingscentrum Eindhoven bleven in de ochtendsessie al onder de vereiste kwalificatietijd (24,81) voor de wereldtitelstrijd volgend jaar in Rusland. Kromowidjojo pakte vorige week het goud op de 50 meter vrij bij de WK kortebaan in Doha.
'Fijn dat WK-ticket binnen is' Ranomi Kromowidjojo had zich niet echt druk gemaakt om het behalen van een ticket voor de wereldtitelstrijd volgend jaar in Rusland. Maar de olympisch kampioene op de sprint was zaterdag wel blij dat ze nu al zekerheid heeft over deelname aan het toernooi.
"Ik wist eigenlijk niet eens dat ik nog niet was gekwalificeerd", bekende ze zaterdag bij de Swim Cup in Amsterdam. "Via Facebook werd ik er gister op geattendeerd. Maar ik wist dat ik de limiet wel zou halen als ik mijn ding zou doen. Ik ga nu mee naar Kazan, dus dat is fijn.''
Kromowidjojo voldeed zaterdag in de ochtendsessie met 24,50 al aan de kwalificatietijd voor de WK (24,81). In de finale was ze nog een stukje sneller met 24,33. 'Kromo', die vorige week goud won op de 50 vrij bij de WK kortebaan, moest wel even omschakelen. "Maar ik was tevreden over mijn race."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.