NAC Breda verliest in eigen huis van sc Heerenveen: 'Ik had er meer van verwacht'

13 december 2014 om 21:22 • Aangepast 21 november 2020 om 21:03
nl
NAC Breda heeft zaterdagavond niet kunnen winnen van sc Heerenveen. In eigen huis werd het 0-2 door twee doelpunten van de Duitser Mark Uth. Het is alweer ruim tien maanden geleden dat de formatie uit Breda op zaterdagavond een thuiswedstrijd won. "Ik had er veel meer van verwacht", zei NAC-trainer Eric Hellemons na de wedstrijd. "We hebben zelf veel te weinig gecreëerd."
Profielfoto van
Geschreven door

Heerenveen maakte in Brabant een einde aan een reeks van acht competitieduels zonder zege. De vorige overwinning in de eredivisie dateerde van 28 september, toen PSV werd verslagen (1-0). Uth vierde zijn tiende en elfde competitietreffer van dit seizoen.
'Weer geen winst in eigen huis'Het traditionele 'avondje NAC' leverde de club uit Breda opnieuw geen zege op. Ook tegen Heerenveen werd het elftal van trainer Eric Hellemons hard geconfronteerd met de vele tekortkomingen. De nummer voorlaatst van de eredivisie kwam niet veel verder dan verdedigen en deed dat met enige regelmaat nog beroerd ook. Het verschil met hekkensluiter FC Dordrecht bedraagt nog zeven punten.
Joey van den Berg trapte de bezoekers uit Friesland al na vijf minuten bijna op voorsprong. De middenvelder raakte hard de lat. Na een half uur wees arbiter Jeroen Manschot aanvankelijk naar de strafschopstip toen doelman Jelle ten Rouwelaar van NAC de doorgebroken Uth vloerde. Op advies van grensrechter Nicky Siebert hield de arbiter het toch maar bij een vrije trap.

Wachten op privacy instellingen...

Uth weet het net te vindenHet duurde tot de 35e minuut totdat Heerenveen wel toesloeg. Uth mocht zijn tiende competitietreffer vieren na een afgemeten voorzet van Luciano Slagveer. De doelpuntenmaker en aangever deden vlak na rust opnieuw denken aan de succesvolle combinatie die Bas Dost en Luciano Narsingh tot de zomer van 2012 in Friesland vormden.
Uth leek opnieuw te scoren op aangeven van Slagveer, maar het was Rémy Amieux die redding bracht op de doellijn. De Duitse clubtopscorer van Heerenveen liet zich na een uur niet meer tegenhouden. Na een fraaie pass van Kenny Otigba liet hij Ten Rouwelaar kansloos: 0-2.

Wachten op privacy instellingen...

Hellemons ontevreden over NACTrainer Eric Hellemons zag NAC Breda zaterdag kansloos verliezen van sc Heerenveen. "Ik had er veel meer van verwacht", erkende hij.
"We hebben niet in de duels gezeten en de goals veel te makkelijk weggegeven. We hebben zelf veel te weinig gecreëerd. Heerenveen is een behoorlijk stapje verder dan NAC."
Angst in de ploeg Ook aanvoerder Jelle ten Rouwelaar vond de nederlaag terecht. "Wij waren machteloos en hadden teveel moeite met Heerenveen. We hebben er hard voor gevochten, Maar Heerenveen was te goed voor ons. Je merkt ook dat er wat angst n de ploeg zit en dat de druk toeneemt, omdat we zo laag op de ranglijst staan."
Analyse Jelle ten RouwelaarOmroep Brabant maakte een analyse van de wedstrijd van Jelle ten Rouwelaar. Deze kan je hier vinden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.