Video

Klundert schittert voor de vijfde keer bij kaarslicht, duizenden bezoekers

13 december 2014 om 23:12
nl
De kern van Klundert lichtte zaterdagavond op door duizenden waxinelichtjes. Voor de vijfde keer werd 'Klundert bij kaarslicht gehouden'.
Geschreven door

Duizenden mensen uit de regio bezochten het West-Brabantse dorp. Op bijna iedere hoek van de sfeervol verlichte kern was wel iets te zien of te beleven. Van turnsters die in plastic ballen over het water plonsden tot koorzang en blaasmuziek.
FeeëriekDe vijfde editie was net als voorgaande jaren een succes. "Vanmiddag was ik nog druk bezig om alles in orde te krijgen, dat was even stressen. Maar nu vanavond als ik al die mensen zie, de lampionnenoptocht die voorbij komt, dan is het goed. Feeëriek is het", vertelt een trotse Wendy Konijnendijk, de voorzitter van de organisatie.
Op dezelfde avond zou eigenlijk ook vestingstadje Ravenstein gehuld gaan in kaarslicht. Dat evenement kon dit jaar door omstandigheden niet doorgaan. Zo brandde dit jaar een loods af met de spullen voor het evenement. Bovendien werd het evenement daar zo druk bezocht dat de organisatie de veiligheid van de tienduizenden bezoekers niet kon garanderen.
Duizenden bezoekersIn Klundert komen duizenden mensen uit heel de regio af op het sfeervolle evenement. "We hebben de politie wel gevraagd om zichtbaar aanwezig te zijn, zeker tijdens de opening en de sluiting. Dan zijn er veel mensen op de been, maar gelukkig is er nog nooit iets vervelends gebeurd", vertelt Konijnenberg.
"Je moet alleen niet met de auto komen, want parkeren is nu echt een ramp. Overal staan auto's", vertelt een man uit het dorp. De parkeeroverlast kan hem niet zoveel schelen. "Het is ook gewoon zo mooi, erg romantisch."
Dat de mensen van heinde en verre komen bewijst een dame uit Alphen aan de Rijn. "Ik ben op bezoek bij een vriendin in Dinteloord, het is werkelijk schitterend. Wij hebben in de buurt Gouda, dat is ook prachtig. Maar al die kaarsjes in weckpotjes, sprookjesachtig", complimenteert ze de organisatie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.