Sport zondag: Oranje-hockeyers vijfde tijdens Champions Trophy-toernooi

14 december 2014 om 11:24
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder meer aandacht voor hockey, zwemmen, squash, paardensport en handbal.
Geschreven door

Heemskerk klopt KromowidjojoRanomi Kromowidjojo heeft zondag bij de Swim Cup in Amsterdam op de 100 meter vrije slag opnieuw verloren van Femke Heemskerk. Heemskerk was met een tijd van 53,19 ruim een seconde sneller dan de olympisch kampioene en Eindhovense ploeggenote, die in 54,20 aantikte.
Geen eindzege voor Van der VleutenSpringruiter Maikel van der Vleuten is zondag uitgeschakeld in de barrage van het concours hippique in Genève. De ruiter uit Someren was met vier strafpunten kansloos voor de eindzege.
Van der Weerden scoort voor hockeymannenHet Nederlands mannenhockeyteam is als vijfde geëindigd tijdens het toernooi om de Champions Trophy in India. Oranje was zondagochtend met 4-1 te sterk voor Argentinië. Mink van der Weerden nam de eerste Nederlandse treffer voor zijn rekening. Het kanon van de Eindhovense hockeyclub Oranje Zwart benutte een strafcorner. Jeroen Hertzberger scoorde tweemaal en Constantijn Jonker nam het vierde Oranje-doelpunt voor zijn rekening.
Van Caspel wint in BerlijnHandboogschutter Inge van Caspel heeft een toernooi in Berlijn op haar naam geschreven. In de finale versloeg Van Caspel de Duitse Velia Schall met 142-141. Bij de mannen eindigde Rick van der Ven bij op de zevende plaats. Beide handboogschutters spelen bij Vriendenkring 1897 uit Schaijk.
Hekman en Schouten sterkste in BredaDe schaatsmarathon in Breda om de KPN Marathon Cup is zaterdag gewonnen door Gary Hekman. Hij bleef de Italiaan Fabio Francolini voor. Bob de Vries blijft na negen wedstrijden leider in het algemeen klassement. Bij de vrouwen was Irene Schouten de sterkste. Mariska Huisman werd tweede. Huisman gaat aan kop in het algemeen klassement bij de vrouwen.
Tachos nadert tweede plaatsDe handballers van Tachos zijn de tweede plaats in de eredivisie tot op één punt genaderd. De Waalwijkers wonnen zaterdag met 30-27 bij het Arhemse Swift. OCI-Lions uit Sittard, dat tweede staat, verloor in Den Haag met 33-30 bij Hercules. Hurry Up uit Zwartemeer is koploper in de eredivisie. Die club heeft in veertien wedstrijden tien punten meer gepakt dan Tachos.
Zege Van Asten in La CorunaSpringruiter Leopold van Asten uit Duizel heeft zaterdag de Grote Prijs van La Coruna op zijn naam geschreven. Hij bleef in Spanje met zijn paard Zidane de Ier Dennis Lynch ruim twee seconden voor in de barrage.
Geen hoofdtoernooi WK Van der HeijdenMilou van der Heijden is uitgeschakeld op het WK squash in het Egyptische Cairo. De Helmondse verloor in de tweede ronde van het kwalificatietoernooi. De Egyptische Mariam Metwally was zaterdag duidelijk een maatje te groot voor Van der Heijden. Het duel eindigde in 6-11, 6-11 en 11-13.
Trappers haalt uitDe ijshockeyers van Destil Trappers hebben het Eindhovense Dolphins Kemphanen zaterdag een draai om de oren gegeven. Het duel in Eindhoven eindigde in 1-11. Mickey Bastings scoorde driemaal voor de Tilburgers. Julian van Lijden redde de eer voor Kemphanen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.