Video

Elke dag een sollicitatiegesprek voor Juliette uit Berghem dankzij advertentie in krant

14 december 2014 om 11:54
nl
De 23-jarige Juliette van Nuland uit Berghem is de afgelopen dagen overstelpt met mails en telefoontjes, naar aanleiding van haar open sollicitatie in de krant. “Ik ben de tel kwijt geraakt.”
Geschreven door

Juliette adverteerde onder andere in weekkrant De Sleutel en het Brabants Dagblad, omdat haar huidige arbeidscontract 16 maart afloopt. Ze is daarom op zoek naar een nieuwe baan. De advertentie is een groot succes.
Elke dag een gesprek“Ik ben de afgelopen dagen alleen maar bezig geweest met uitzoeken welke aanbiedingen wel en niet leuk zijn”, vertelt Juliette. Ze heeft tientallen mails en telefoontjes gehad van bedrijven die haar graag een baan willen aanbieden. “Er zitten zelfs bedrijven in Amsterdam en Hilversum bij!”
Aankomende week heeft Juliette elke dag een sollicitatiegesprek in haar agenda staan. “En er komen er nog meer bij”, vertelt ze. Het soort banen dat ze aangeboden krijgt is heel gevarieerd. “Van kantoorbanen tot werk in een winkel.”
Niet goedkoopWie geïnspireerd is door Juliettes alternatieve manier van solliciteren, moet wel diep in de buidel tasten. Het plaatsen van de advertentie kost namelijk wel flink wat meer dan het schrijven van een ‘gewone’ sollicitatiebrief.
“Het heeft me inderdaad aardig wat geld gekost”, aldus Juliette. Maar met een beetje mazzel betaalt dat zichzelf binnenkort zeker terug.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.