Ho ho ho! Honderden rennende kerstmannen bij Santa Run in Breda - FOTO'S

14 december 2014 om 17:30 • Aangepast 24 april 2020 om 21:16
nl
Breda kleurde zondag winters rood. In de historische wijk 't Ginneken verschenen 450 kerstmannen aan de start voor de Santa Run. Allemaal met een kerstmuts, allemaal met een baard. Hoewel, veel vrouwelijke deelnemers lieten de witte watten snel voor wat ze waren. "Verschrikkelijk, wat kriebelt dat!"
Geschreven door

Het drie kilometer lange parcours van de Rotary Santa Run liep door het Markdal en het Mastbos en kon rennend en wandelend worden afgelegd. Sommige kerstmannen namen de hond mee, anderen liepen met nordic walking stokken. En zo slingerde een lang, rood lint Santa's door het ijskoude landschap.
FotoreportageOnze fotografe volgende het bonte gezelschap tijdens hun tocht. Bekijk hier de fotoserie.
'Compleet voor schut'Het kerstevenement trok ook mensen van buiten Brabant. Anna-Emmy Terpstra en Dineke Timmermans aarzelden toch wel even toen ze zich 's ochtends thuis in Utrecht in het kerstmannenpak hesen. "Ik dacht: bekijk het maar, ik doe niet mee. Ik loop compleet voor schut", zegt Anna-Emmy. "Maar eenmaal hier, tussen al die andere kerstmannen, vallen we gelukkig niet op."
De dames doen voor de eerste keer mee aan de Santa Run. "We gaan lekker wandelen en genieten van het uitzicht".
Spontane polonaiseVoordat de enige echte kerstman zijn bel luidde als startschot, deden de sportievelingen een massale work out. Op swingende kerstmuziek werd er gehopst en gesprongen, waarbij er een spontane polonaise ontstond.
Na afloop gingen de meesten aan de warme Glühwein. "Hebben we wel verdiend, met die kou", aldus een kerstman. "En het fijne is, als ze vragen waar ik die rode neus vandaan heb, dan wijt ik dat gewoon aan mijn sportieve prestatie!"
Santa Run in WaalwijkOok in Waalwijk was dit weekend een Santa Run, de grootste van Nederland. Net als in Breda werd ook hier gelopen voor het goede doel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.