Video

Schaatsster Floor van den Brandt: 'Nu nagenieten van eerste seizoenshelft'

14 december 2014 om 17:31
nl
Schaatsster Floor van den Brandt heeft zondag niet kunnen imponeren op de 500 meter bij de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen. 'Het eerste deel van het seizoen zit erop. Nu even rust en lekker nagenieten'.
Geschreven door

De sprintster uit Haarsteeg eindigde op het ijs van Thialf als tiende. Ze liet een tijd klokken van 38,45 en was daarmee ruim langzamer dan de winnares, de Amerikaanse uitblinkster Heather Richardson (37,72).
'Wel tevreden'Tijdens de afgelopen World Cups verraste Van den Brandt met vierde en vijfde plekken op de 500 meter, maar in Heerenveen ging het iets minder. Vrijdag werd ze teleurstellend vijftiende. Zondag ging het dus iets beter, maar een nieuwe topklassering bleef uit.
Toch was de schaatsster uit Haarsteeg niet ontevreden. “Als ik naar m’n rit vandaag kijk lukten er wel weer wat dingetjes die ik de afgelopen weken geleerd heb. De tiende plek is inderdaad niet wat de eerste World Cups was, maar ik ben wel tevreden met vandaag.”
'Groot avontuur'In Thialf werd Floor gesteund door ouders, familie en vrienden. En iedereen verbaast zich over de goede prestaties van de pas 24-jarige Floor.  “Daar stonden wij ook van te kijken. We zijn hier ook geweest bij het WK en toen plaatste ze zich nipt voor de World Cups. En nou gaat het verrassend goed, echt top”, vertelt vriendin Pauline.
De ouders van Floor zijn uiteraard reuze trots op hun dochter. “Ik had nooit gedacht dat we haar hier ooit zouden aanmoedigen tijdens een wereldbekerwedstrijd. Dit is geweldig.”
Na de wereldbekerwedstrijd in Heerenveen zit het eerste deel van het seizoen erop. “Ik moet het allemaal even laten bezinken. Het was één groot avontuur. Het was helemaal geweldig. Nu even rust en lekker nagenieten ervan.”
In het World Cup-klassement staat Van den Brandt nu vijfde. Ze is dit seizoen dus tot nu toe de 5e vrouw ter wereld op de 500 meter.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.