PSV loot Zenit Sint-Petersburg in Europa League: 'In ieder geval een dikke winterjas aan'

15 december 2014 om 14:42 • Aangepast 21 november 2020 om 21:03
nl
PSV neemt het bij de laatste 32 in de Europa League op tegen Zenit Sint-Petersburg uit Rusland. Dat blijkt uit de loting die maandag plaatsvond in het Zwitserse Nyon.
Profielfoto van
Geschreven door

PSV speelt op 19 februari eerst een thuiswedstrijd tegen de Europa League-winnaar van 2008. Op 26 februari is de return in Rusland. De winnaar van het tweeluik gaat naar de achtste finale op 12 en 19 maart. De finale is op 27 mei in het nationale stadion van Polen in Warschau.
'Liever Liverpool of Inter'"Ik had liever iemand anders geloot, maar het is niet anders. Liverpool had ik wel mooi gevonden, maar ik hoorde dat dat niet kon. Inter was ook prachtig geweest, maar we moeten naar Zenit," aldus een wat teleurgestelde Georginio Wijnaldum.
"Zenit is een heel sterke ploeg en staat ver bovenaan in de Russische competitie. Het wordt een hele opgave, maar we gaan ons best doen om de volgende ronde te halen," zo zegt de aanvoerder van PSV.

Wachten op privacy instellingen...

Zenit werd derde in de Champions League-groep boven Benfica, maar achter groepswinnaar AS Monaco en Bayer Leverkusen. Meest bekende naam bij de Russische ploeg is de Braziliaan Hulk.
Extreem koudGrootste tegenstander in februari wordt misschien wel het koude weer in Rusland. De temperatuur ligt daar dan vaak ver onder nul. "Voor heel veel spelers wordt het straks de eerste keer dat ze die extreme kou in moeten. Dat is even wennen. De spelers van Zenit zijn daar aan gewend, dat is in hun voordeel. We moeten het even afwachten, in ieder geval een dikke winterjas aan," besluit een lachende Wijnaldum.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.