Kartcentrum Tilburg na ongeluk 15-jarige: 'Ik zou willen dat ik het terug kon draaien'

15 december 2014 om 14:48
nl
Eigenaar Max Coppes van Kartcentrum De Voltage in Tilburg baalt ontzettend van het ongeluk met de 15-jarige Katelijne Slegers eerder dit jaar. "Ik vind het echt erg en ik zou willen dat ik het terug kon draaien", zegt hij maandag.
Geschreven door

Eerder dit jaar verbrijzelde Katelijne haar beide voeten op de kartbaan. Als Katelijne begint aan de kartrace, gaat het mis. Op beelden is te zien dat ze in een bocht rechtdoor rijdt en tegen de boarding van de baan knalt. Binnen enkele seconden springt er een medewerker van het kartcentrum het meisje te hulp en volgt een gele vlag.
Eigenaar Coppes zit behoorlijk in zijn maag met de hele kwestie: "Het laatste wat ik wil, is dat er iemand gewond raakt. Wij zetten ons honderd procent in voor de veiligheid van de bezoekers, maar uiteindelijk ben je op de baan ook zelf verantwoordelijk."
Voedsel- en WarenautoriteitDe controles op kartbanen worden gedaan door de gemeente. De Voedsel- en Warenautoriteit gaat over de veiligheid van de karts. Ook in het geval van Katelijne deed de instantie onderzoek naar het incident. Maar dat leverde niets op.  
Toch wil de moeder van Katelijne, Statenlid Veerle Slegers, het er niet bij laten zitten. "De gemeente Tilburg is gewaarschuwd door chirurgen van het St. Elisabeth Ziekenhuis. Ze trokken aan de bel nadat ze in jaar tijd vier jongeren hebben behandeld die ernstig letsel opliepen op een kartbaan. Zo'n signaal kun je niet zomaar naast je neerleggen", aldus Slegers.
InstructiesHet Tilburgse kartcentrum heeft het meisje instructies gegeven voordat ze de kart in ging. De moeder van het meisje, SP-statenlid Veerle Slegers, bevestigt dat er een uitleg was.
Maar volgens haar was die instructie onvolledig. "De instructie vooraf ging alleen over de verschillende kleuren vlaggen die er gebruikt worden. Niet over de werking van de kart", aldus moeder Veerle Slegers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.