Weer levenslang geëist tegen Faig B. (29) die vier vrouwen vermoordde in Helmond en Zwijndrecht

15 december 2014 om 15:26
nl
Tegen Helmonder Faig B. die vier vrouwen in Zwijndrecht en Helmond heeft gedood, waaronder twee exen, is maandag in hoger beroep weer levenslang geëist. Bij de man zou geen psychische stoornis zijn geconstateerd. Daarom wordt er geen TBS-behandeling geëist. De aanklager noemt het een strafzaak van 'ongekende ernst'.
Geschreven door

Helmonder Faig B. kreeg in 2012 van de rechtbank van Rotterdam een levenslange gevangenisstraf opgelegd. Justitie wil hem voor de rest van zijn leven opsluiten omdat hij begin 2011 vier vrouwen om het leven heeft gebracht. Vooral de brute manier waarop B. zijn slachtoffers doodde, was reden om hem levenslang te geven. Hier ging Faig B. tegen in beroep.
'Ongekende zaak voor Nederlandse begrippen'"Deze strafzaak is van een voor Nederland vrijwel ongekende ernst en omvang. In het recente verleden heeft alleen in Alphen aan den Rijn één persoon in korte tijd meer slachtoffers gemaakt bij het schieten in een winkelcentrum", motiveerde de aanklager zijn zware strafeis. Hij doelt op de schietpartij in Alphen aan den Rijn. Daar schoot Tristan van der Vlis in winkelcentrum Ridderhof zes mensen dood en pleegde daarna zelfmoord.
In mei 2011 zou Faig B. in Zwijndrecht een 57-jarige vrouw en haar twee dochters van 29 en 23 hebben doodgeschoten. Ook zou hij schuldig zijn aan de moord op een 20-jarige vrouw, wiens lijk in een woning in de Markiesstraat in Helmond werd gevonden. De vader van twee dodelijke slachtoffers, raakte gewond.
'B. plande zijn daden'Het OM vindt dat B. met voorbedachte rade heeft gehandeld toen hij zijn twee ex-vriendinnen en de zus van zijn ex doodde, die hij aanzag voor zijn ex. Volgens het OM is er sprake van moord. "Hij heeft louter doelgericht en dodend gehandeld, niet in een opwelling of paniekerig. Er zat (enig) tijdsverloop tussen de verschillende dodende handelingen. Toch stopte hij daar niet mee." Hij plande welbewust zijn daden, aldus het OM.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.