Video

Katholieke zender Radio Maria uit Den Bosch in financiële nood: ‘Alle hens aan dek’

15 december 2014 om 15:30
nl
Het voorbestaan van Radio Maria uit Den Bosch staat op het spel. Om door te kunnen gaan met haar uitzendingen, heeft de zender ruim 200.000 euro nodig. Maandag begon daarom de actie ‘red Radio Maria’. Luisteraars wordt om geld gevraagd.
Geschreven door

Radio Maria, dat sinds zes en een half jaar uitzendt vanuit een oude kerk aan de Waalstraat in Den Bosch, krijgt veel geld van de internationale organisatie van zusterstations. Maar die geldstroom droogt op door de economische crisis. Daarom is er voor volgend jaar een tekort van ruim twee ton.
WonderenVia een nieuwsbrief en op de radio wordt luisteraars nu gevraagd om geld te geven. Dat is niet zonder resultaat. Maandagmorgen stond de telefoon roodgloeiend en was er iemand die de zender tienduizend euro gaf. "Wij hangen van wonderen aan elkaar", zeggen ze bij de katholieke radiozender.
Vincent Wiebier is medewerker van het eerste uur van Radio Maria. Hij vindt het sowieso een wonder dat de zender, met alle kosten, nog in de lucht is. “Wij zenden uit op de middengolf en dat is voor mensen moeilijk te vinden." Hoeveel luisteraars de zender heeft, is onbekend. Er is geen geld voor dure luisteronderzoeken.
Duizenden luisteraarsOmdat er zo’n zevenduizend mensen geabonneerd zijn op de nieuwsbrief, denkt de zender duizenden luisteraars te hebben. “Als je alleen of ziek bent dan ben je met Radio Maria niet alleen”, legt Vincent Wiebier het radio Maria gevoel uit.
BiddenBehalve geld geven, mogen de luisteraars natuurlijk ook bidden voor het voortbestaan van de zender. Dat is ook typisch Radio Maria: veel gebeden op de radio en iedere dag rechtstreeks een eucharistieviering op de zender.
Reclame is er niet, een pot met geld van het Vaticaan of bisdom evenmin. Radio Maria doet het op eigen kracht. De enthousiaste club medewerkers in Den Bosch heeft er alle geloof in dat het gaat lukken om de zender van de ondergang te redden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.