'Bizar, ik word er triest van', zeggen clubs over knokpartij VVR Rijsbergen en Barça - Omroep Brabant

'Bizar, ik word er triest van', zeggen clubs over knokpartij VVR Rijsbergen en Barça

15 december 2014 om 17:22
"Een smet op het blazoen van het voetbal", zo kwalificeert de voorzitter van Voetbal Vereniging Rijsbergen (VVR), Peter van Heusden, de vechtpartij van zondag na de wedstrijd tegen de Bredase club Barça. Bij de knokpartij kreeg een speler van VVR schoppen in zijn gezicht en hij moest naar het ziekenhuis. Barça-voorzitter Hassan Lammou zegt dat ook veel van zijn spelers klappen hebben gekregen.
Geschreven door

Van Heusden is er enorm van geschrokken. "Onze grootste zorg is hoe dat af gaat lopen. Gelukkig hebben we zondagavond gehoord dat het niet ernstig lijkt te zijn. Hij heeft niets gebroken of iets dergelijks."
Grensrechter De voorzitter heeft zelf wel een idee over waar het mis ging, maar wil daar verder niet veel over kwijt. "Niemand van onze spelers is klappen uit gaan delen voor zover wij kunnen zien. Mogelijk is teruggeslagen. Ik heb het zelf niet gezien, maar dat gaan we uitzoeken."
Ook voorzitter Hassan Lammou van tegenstander Barça was bij de knokpartij. Hij denkt te weten waarom de knokpartij ontstond: "Een grensrechter zocht een speler van ons op en vatte hem in de kraag. Toen stormden supporters van allebei de clubs het veld op en ontstond er een vechtpartij."
'Bizar'Van Heusden was zelf bij de wedstrijd en probeerde de boel vanaf de zijlijn te sussen. "In de hectiek was dat onmogelijk. Het is bizar om te ervaren. Ik word er triest van." De voorzitter heeft nog met vertegenwoordigers van Barça gesproken en dat was een goed gesprek zegt hij. Die zeiden ook dat zoiets niet kan en mag gebeuren."  
"Het gaat om een potje voetbal, om de vierde klasse. Er zijn zeven divisies boven je. Dan moet je weten waar je mee bezig bent. Je bent gewoon voor je plezier een potje aan het voetballen. Je zit in een vereniging om het goed met elkaar te hebben en niet om dit soort dingen te doen."
KNVBVVR gaat dus intern kijken wat er precies is gebeurd en de bevindingen aan de KNVB melden. Barça zal hetzelfde doen, denkt Van Heusden. "De KNVB weet na een tijdje vast wat daarmee te doen. Ik hoop dat daar niks bijzonders uit komt en anders nemen we interne maatregelen." Ook de politie doet onderzoek.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...