Ireen Wüst twee keer kansrijk bij Sportgala

16 december 2014 om 10:12
nl
Het is niet ondenkbaar dat Ireen Wüst dinsdagavond bij het Sportgala twee keer naar voren wordt geroepen om een prijs in ontvangst te nemen. De schaatsster uit Goirle is genomineerd als sportvrouw van het jaar. Als lid van de gouden Olympische achtervolgingsploeg is ze ook kansrijk bij de sportploeg van het jaar.
Geschreven door

In 2006 werd Wüst al eens sportvrouw van het jaar en het moet raar lopen wil ze dinsdagavond niet haar tweede Jaap Eden-beeldje krijgen uitgereikt. In Sochi won ze dit jaar maar liefst vijf Olympische medailles, waaronder twee gouden.
Hiervoor kreeg Wüst al de ANOC Award voor beste vrouwelijke sporter tijdens de Olympische Spelen. Daarnaast was ze de beste bij onder meer het WK- en EK allroundschaatsen.
Sportploeg van het jaarMinder kansrijk is ze in de categorie sportploeg van het jaar. Met de achtervolgingsploeg won ze weliswaar goud bij de Olympische Winterspelen, maar de concurrentie is hevig. Ook de mannenschaatsploeg won goud.
Andere genomineerden zijn de vrouwenhockeyploeg, die in Den Haag wereldkampioen werd. De springruiterploeg die goud won bij de Wereldruiterspelen en het Nederlands elftal, dat derde werd bij het WK voetbal in Brazilië.  
RAIHet Sportgala is dinsdagavond in de RAI in Amsterdam. De winnaars worden bepaald door een vakjury, met onder meer Leontien van Moorsel en Pieter van de Hoogenband  en de Nederlandse topsporters zelf.
De complete lijst genomineerden:Sportman van het Jaar:Jorrit Bergsma (schaatsen) Stefan Groothuis (schaatsen)Sven Kramer (schaatsen) Michel Mulder (schaatsen)Jeroen Dubbeldam (hippisch springen)Arjen Robben (voetbal)Epke Zonderland (turnen)
Sportvrouw van het Jaar:Sifan Hassan (atletiek)Dafne Schippers (atletiek)Jorien ter Mors (schaatsen) Ireen Wüst (schaatsen)
Paralympische sporter van het Jaar:Rixt van der Horst (hippisch dressuur) Inge Huitzing (rolstoelbasketbal)Bibian Mentel (snowboarden)Alijda Norbruis (wielrennen)
Sportploeg van het Jaar:Nederlands springruiterteam Nederlands hockeyelftal damesSchaatsteam dames ploegachtervolgingSchaatsteam heren ploegachtervolgingNederlands heren voetbalelftal
Coach van het Jaar: Bart Bennema (atletiek)Max Caldas (hockey)Rob Ehrens (paardensport)Louis van Gaal (voetbal)Gerard Kemkers (schaatsen) Jac Orie (schaatsen)
Young TalentMichiel van der Heijden (mountainbike)Ilse Paulis (roeien)Max Verstappen (autosport)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.