Video

Twee Voedselbank-helden krijgen in Deurne herdenkingspenning voor inzet na ramp MH17

16 december 2014 om 16:34 • Aangepast 21 november 2020 om 21:02
nl
Honderden hulpverleners en vrijwilligers die zich hebben ingezet na de ramp met vlucht MH17 krijgen deze week een speciale herdenkingspenning. Peter van den Boer en Theo van Geldorp, twee medewerkers van Defensie die zich ook inzetten voor de Voedselbank, zijn dinsdag tijdens de inzamelingsactie in Deurne beloond voor hun werkzaamheden na de rampvlucht.
Profielfoto van
Geschreven door

Van den Boer en Van Geldorp waren allebei betrokken bij de nasleep van de ramp met de vlucht MH17. In Oirschot en Eindhoven heeft het tweetal wekenlang hard gewerkt om alle herdenkingsdiensten goed te laten verlopen.
Wil jij ook een held zijn? Dat kan! Vandaag staat Omroep Brabant met de groene vrachtwagen in Deurne en Boxtel.
Uitreiking in DeurneDeze week zet het duo zich namens Facilitair Bedrijf Defensie in voor 'Samen voor de Voedselbank'. Zonder hun logistieke ervaring en hulp was de karavaan die deze week door Brabant trekt nooit mogelijk geweest.
De uitreiking van de herdenkingspenningen vond dinsdag in Oirschot plaats, maar voor het duo kwam 'kapitein-ter-zee' Floor de Haan naar de Markt in Deurne om de medailles uit te reiken. Door heel Nederland worden honderden mensen gehuldigd.

Wachten op privacy instellingen...

Honderden medewerkersHet gaat onder anderen om medewerkers van Schiphol, KLM, Malaysian Airlines, politie, GGD en de Veiligheidsregio's. De ontvangers van de herdenkingspenningen krijgen een videoboodschap van premier Rutte.
De Voedselbank heeft een tekort aan levensmiddelen die lang houdbaar zijn en heeft jouw hulp hard nodig. De afgelopen dagen lieten veel Brabanders zich al van hun beste kant zien. Zo hielpen jong en oud met doneren en gaf de gemeente Moerdijk zelfs een hele vrachtwagen met spullen.
Lees alles over de actie Samen voor de Voedselbank op onze themapagina: www.omroepbrabant.nl/voedselbank.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.