Europese primeur: eerste circustheatervoorstelling voor blinden in Oss

16 december 2014 om 12:01
nl
Wintercircus Martin Hanson presenteert samen met de Stichting Komt het Zien! voor het eerst een circusvoorstelling voor blinden en slechtzienden. De première van deze speciale circustheatervoorstellingen is op 22 december in Oss.
Geschreven door

Door de live audioreportage van alles wat er in de piste gebeurt, kunnen ook mensen met een visuele beperking volledig genieten van het circus, samen met vrienden en familie die wel kunnen zien.
Meet& FeelDe twee enthousiaste audioverslaggevers beschrijven ook emotie, spanning en humor rond de voorstelling. Daarnaast is er in de foyer een voelplein met onder andere maquettes van het circusdecor, rekwisieten, stoffen van kostuums en zaagsel. Ook is er een 'meet& feel' met de artiesten.
Volgens de organisatoren is in Europa geen enkele andere circus- of theatervoorstelling op deze manier toegankelijk voor blinden en slechtzienden.
Première in OssIn de voorstelling van Wintercircus Martin Hanson gaan klassiek en modern circus samen met internationale topartiesten, paardendressuur en het beste circusorkest van Europa.
De speciale voorstelling voor blinden en slechtzienden is voor het eerst te zien op 22 december in Theater De Lievekamp in Oss. Na Oss is de voorstelling nog te zien in Nieuwegein, Hoofddorp, Groningen en Delft.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.