Guido Weijers alweer aan zevende oudejaarsshow: Nieuws, non-nieuws, relativering en Wubbo Ockels

16 december 2014 om 15:59
nl
Cabaretier Guido Weijers uit Breda staat aan de vooravond van zijn zevende oudejaarsconference op RTL. Guido relativeert daarin 2014 met een scherpe blik en voegt daar een vleugje Wubbo Ockels aan toe.
Geschreven door

Guido Weijers is sinds september al op pad met zijn oudejaarsconference. "Ik begin in kleine zalen, veel in Brabant. Daar sta ik dan nog met blaadjes in mijn hand." Tot in de laatste week blijft hij dingen bijschaven.
Hij opent zijn show met een bijzonder filmpje. Daarin worden alle beelden uit 2014 in Guido's hoofd gepompt. De muziek die je erbij hoort is van DJ Hardwell, eveneens uit Breda. "Hoe vet is het dat 's werelds beste dj de muziek maakt van jouw opening."
Jaar van extremenHet jaar 2014 was volgens Weijers een jaar van extremen. "Als er een ramp gebeurde was het ook meteen een echte ramp met nationale rouw. Maar er was ook veel non-nieuws. Zoals het nieuws rondom Dave Roelvink. Ik kende hem van te voren niet eens. En als Roy Donders een scheet laat, is dat ook al nieuws."
In zijn conference komt ook de ramp met de MH17 aan bod. "Volgens mij heb ik een manier gevonden om daar respectvol mee om te gaan".
Show met een boodschapDe shows van Guido Weijers hebben een boodschap, maar zijn ook luchtig. "Naarmate ik ouder word, vind ik de de boodschap steeds belangrijker worden."
In zijn oudejaarsconference is de centrale vraag: 'Is het nieuws dat wij zien wel de werkelijkheid?' "En ik verkondig ook nog de boodschap van Wubbo Ockels, het behoud van de aarde. Hij is iemand die mij al jaren inspireert."
De oudejaarsconference van Guido Weijers wordt op oudejaarsavond vanaf 20.30 uur uitgezonden op RTL4.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.