Het leven, de liefde en de dood: hoe doodzieke bruidegom dankzij Facebookactie toch kan trouwen

16 december 2014 om 23:44
nl
Yvette Maas en Erikjan Peels, een jong stel uit Nuenen, zijn verliefd. Ze dromen ervan hun liefde te bekronen met een officieel jawoord. Maar tijd om alles zorgvuldig te plannen en geld te sparen voor hun grote dag, is er niet: Erikjan (30) heeft een hersentumor en is ongeneeslijk ziek. De tijd dringt. Dankzij een razendsnelle actie van twee Brabantse meiden komt de bruiloft er nu toch, geheel kosteloos, met alles erop en eraan.
Geschreven door

Kara Ernest uit Eindhoven kende het stel eigenlijk niet. "Ik leerde Yvette en Erikjan via vrienden kennen en was direct geraakt door hun verhaal. Stephanie van Vlerken uit Nuenen, een goede vriendin van de twee, was al begonnen met de organisatie, maar kon wel wat hulp gebruiken.
"Toen we hoorden dat Erikjan snel achteruit ging, besloten we alles op alles te zetten om de bruiloft zo snel mogelijk te regelen, zonder dat het geld zou kosten."
'In drie dagen alles rond'Kara plaatste zaterdagavond een oproep op Facebook, waarbij zij haar netwerk opriep een steentje bij te dragen. Met verbluffend resultaat. "In drie dagen tijd is alles rond", vertelt ze. "Een prachtige bruidsjurk, dj, feestlocatie, kapster, visagie, lingerie, bruidstaart, schoenen, alles! En dat dankzij alle hulp."
"We hebben daarnaast enkele verrassingen voor het bruidspaar in petto. Ik ben zo geraakt door alle lieve, belangeloze betrokkenheid. Erikjan en Yvette, hun familie en vrienden krijgen een fantastische dag, hoewel het natuurlijk heel dubbel is allemaal. Yvette's wens is om door haar vader naar het altaar gebracht te worden. Aangezien hij ook ongeneeslijk ziek is, is het fantastisch dat dit nu werkelijkheid gaat worden."
Datum vervroegdIn eerste instantie stond de huwelijksdag gepland op 14 januari, maar deze datum bleek door Erik-Jans gezondheid mogelijk niet haalbaar. Daarom werd besloten de bruiloft te vervroegen naar aanstaande maandag, 22 december.
Kara en Stephanie hebben overal aan gedacht. De twee trouwen bij de Watermolen van Opwetten in Nuenen. Daar zal het hele gezelschap ook dineren. Een honeymoon is er ook: Auberge Vincent uit Nuenen heeft de bruidssuite beschikbaar gesteld, plus vier kamers voor de familie.
'Dat kan alleen in Brabant!'Nog steeds blijven de telefoontjes met aanbiedingen binnenstromen bij Kara. "Ik heb mijn mobiel vandaag al drie keer op de lader moeten leggen, omdat hij steeds leeg was. Het is ongelofelijk, al die response. De ouders van de bruid komen uit Zwolle en zij weten niet wat hen overkomt. 'Zoveel lieve hulp, hoe is het mogelijk. Dat kan alleen maar in Brabant!".

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.