Video

Documentaire over het drama van DAF in de Dakar Rally in première gegaan in Eindhoven

18 december 2014 om 11:22
nl
De documentaire ‘DAF in Le Dakar: De woestijn bleef leeg’ is woensdagavond in het DAF-museum in Eindhoven in première gegaan. Honderd belangstellenden zagen de productie van Omroep Brabant voor de eerste keer. Op televisie kan het document op tweede kerstdag worden bekeken.
Geschreven door

In de jaren tachtig maakt coureur Jan de Rooy met zijn DAF Turbo Twin furore in de woestijnrace Paris-Dakar. Met als hoogtepunt een eerste plaats in het vrachtwagenklassement van 1987. Een jaar later volgt een drama.
Tijdens de Dakar Rally van 1988 komt Eindhovenaar Kees van Loevezijn, navigator van het tweede DAF-team, om het leven bij een fataal ongeluk. DAF trekt zich onmiddellijk terug uit de race en vervolgens uit de rallysport.
ReconstructieRuim 25 jaar later reconstrueren twee sportjournalisten van Omroep Brabant, Maarten Nuyts en Job van der Zon de opkomst en ondergang van DAF en Team de Rooy in Parijs-Dakar.
De Rooy was een van de aanwezigen op de première-avond. Hij is onder de indruk van de productie. "Het laat oude tijden op een prachtige wijze herleven."
Te zien op Omroep Brabant TV‘DAF in Le Dakar: de woestijn bleef leeg’ wordt op 26 december uitgezonden om 06.46, 08.08, 09.30, 10.52, 12.14, 13.36, 14.58, 16.20, 17.45 en wordt daarna ieder uur herhaald.
In januari verschijnen weer 21 Brabanders aan de start van de Dakar Rally. Volg hun ontwikkelingen op omroepbrabant.nl/dakar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.