'Moeders in Oudenbosch ontvangen kerstkaarten ondertekend met naam kinderverkrachter Steven B.'

17 december 2014 om 10:59
nl
Vrouwen met kinderen in Oudenbosch hebben kerstkaarten ontvangen die zijn ondertekend met de naam van kinderontvoerder en verkrachter Steven B. uit Roosendaal. Dat hebben bronnen gemeld aan GeenStijl. De Penitentiaire Inrichting (PI) Vught, waarin B. zit, heeft volgens een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie geen aanwijzingen dat B. de kaarten heeft verstuurd maar doet hier wel onderzoek naar. De advocaat van B. laat weten 'verrast' te zijn door het nieuws.
Geschreven door

In een van de kaarten staat het adres van de Penitentiaire Inrichting (PI) in Vught en het nummer van een gedetineerde: 7985920. "Hoe hij aan ons adres komt, is ons een raadsel", aldus een tipgever tegen GeenStijl.
Post gechecktDe woordvoerder van het ministerie legt uit dat in de gevangenis de post wordt gecheckt. Daar zijn procedures voor. "De inrichting neemt dit heel erg serieus", aldus de woordvoerder.
"Ik acht het ook zeer onwaarschijnlijk dat deze kaart vanuit de PI is verstuurd", zegt Tjalling van der Goot, advocaat van Steven B. "Het nieuws verrast me. Ik ga hierover in contact treden met mijn cliënt en hem voorleggen of hij deze brieven heeft gestuurd. Ik laat het aan mijn cliënt om daarna eventueel verdere stappen te ondernemen."
Geen meldingen bij politieEen politiewoordvoerder in de regio West-Brabant zei dinsdagavond dat niemand zich bij de politie heeft gemeld omdat die persoon een met de naam van B. ondertekende kerstkaart heeft ontvangen.  
Het 'Monster van Oudenbosch' werd veroordeeld tot acht jaar celstraf en tbs met dwangverpleging. voor het misbruiken van drie jonge meisjes. Op 9 februari 2012 sleurde B. een 5-jarig meisje in zijn auto.
Basisschool De KlinkertDat gebeurde vlakbij basisschool De Klinkert in Oudenbosch. Het meisje werd misbruikt en een uur later weer uit de auto gezet.
Een week later werd hij thuis gearresteerd. Bij hem thuis vond de politie ook een hoeveelheid kinderporno. Later bleek dat B. nog twee meisjes had misbruikt.
AdvocatenkantoorNico de Vries van advocatenkantoor Anker& Anker, dat B. vertegenwoordigt,  is verrast door het nieuws en kan zich niet voorstellen dat de kaarten daadwerkelijk zijn verstuurd.
"Alle post in de PI wordt gecheckt en nagekeken dus het kan haast niet zo zijn. We gaan dit uitzoeken." Verder wil De Vries niet op de zaak ingaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.